Világos tortalap vagy piskóta sütése.
Krém:
1 csomag tejszín ízű pudingpor
2 db tojássárgája
10 dkg cukor
1 csomag vanillin cukor
5 dl tej
10 dkg margarin
Kókuszreszelék (kb 10 dkg)
Mandula aroma
Vágott mandula
Kókuszreszelék
Félbevágott raffaellók
Krém:
Feltesszük a tejet főni. Közben egy másik lábosban elkeverjük a pudingport a cukorral, a vanillin cukorral és a tojássárgájával és pár evőkanál tejjel. Ha már majdnem forr a feltett tej, akkor folyamatos keverés mellett a másik lábosban lévő hozzávalókhoz adjuk, majd egyben odatesszük a tűzre és kész pudingot főzünk belőle. Amíg hűl, kikeverjük a vajat, végül a kihűlt pudingba dolgozzuk. Végül belekeverjük a kókuszreszeléket, annyit, hogy ne legyen túl sűrű a krém.
A tortalapok tetejét megkenjük kevés mandulaaromával, rákenjük a krémet, megszórjuk kevés vágott mandulával. A legfelső tortalap tetejét is megkenjük, rászórunk sok vágott mandulát, raffaello golyókkal díszítjük. A torta oldalát is megkenjük a krémmel, kókuszreszelékkel körbehintjük. Hűtőbe tesszük.
A piskótára az elkészített krémeket egymásra halmozzuk. Átmenet nélkül. Tehát , étcsokis krém ,erre jön a fehér csokis krém ,majd a málna . A tortát jól le kell hűteni. A legfelső...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézA tésztához alaposan kavarjuk ki a tojássárgáját a cukrok kétharmadával, majd az olajjal. Keverjük össze a lisztet és a darált fekete szezám magot. A fehérjét verjük habbá a marad...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kekszet daráljuk le, majd adjuk hozzá a felolvasztott vajat, és kanállal keverjük alaposan össze. Keverés közben, ha túl száraz lenne, akkor adjunk hozzá 1-2 evőkanál hideg tejet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kifliket egy centis karikákra vágjuk, tepsibe tesszük, és betesszük a sütőbe egy napra száradni, vagy alacsony (80-90 °C) hőfokon kiszárítjuk. A tejet a mákkal, a citrom- és n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű