menu

Családireceptkönyv.hu

Mazsolás túrótorta


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6-8 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 dkg mazsola, fél dl rum, 50 dkg tehéntúró,
1 vaníliarúd, 2 citrom, 4 ek. étkezési keményítő, 0,5-1 ek. sütőpor, 1 csipet só,
10 dkg olvasztott margarin, 15 dkg cukor,
2 db tojás.

kevés vaj és 1 ek. cukor a tortaforma előkészítéséhez,
2 ek. porcukor a torta tetejére.

Elkészítés:


Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és kevés vajjal kikenünk egy 24 cm átmérőjű tortaformát. Ezután ahelyett, hogy a szokásos módon kiliszteznénk, behintjük kevés cukorral a belsejét. Ez azért jó, mert a cukor sütés közben enyhén megkaramellizálódik, és lehelet vékony bevonatot képez majd a tortán. Mielőtt hozzálátnánk a tésztához, beletesszük a mazsolát egy kisebb fazékba, ráöntjük a rumot, és ha nem fedné el teljesen, kipótoljuk kevés vízzel. Ezután erős lángon felforraljuk, majd félretesszük, hogy kihűljön. Végül leszűrjük, magunk mellé készítjük, és a felforralt rumból félreteszünk 2 evőkanálnyit.
A túrót átpasszírozzuk. Az átpasszírozott túróhoz először hozzáreszeljük a citromok illatos héját, aztán félbevágjuk a vaníliarudat, kés hegyével kikapargatjuk belőle az aromás belsejét, és ezt is hozzáadjuk. Jön bele még a mazsola és a félretett rum, aztán félretesszük a túrót, és elővesszük a robotgépet. A puha vajat és a cukrot jól összehabosítjuk a géppel, és amikor már sűrű krém lett belőle, egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat. Ezután a vajas-cukros-tojásos masszába immár fakanállal belekeverjük a sütőporos étkezési keményítőt és a túrót. A tésztát átkanalazzuk a tortaformába, elsimítjuk a tetejét, és 55-60 perc alatt megsütjük. Ha úgy látjuk, hogy az első 25 perc után túlságosan pirulni kezdene, alufóliát borítunk rá. De csak finoman takarjuk be, ne tapadósan, mert roppant bosszantó tud lenni, amikor a fólia beleragad az eredetileg szép reményekkel induló tortába. Megvárjuk, amíg a torta kihűl, aztán meghintjük porcukorral, és felszeleteljük.

Mazsolás túrótorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Klasszikus francia citromtorta
Klasszikus francia citromtorta

1.Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. 2 Keverjük össze a lisztet, sót és a cukrot. Adjuk hozzá a felkockázott vajat. Gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk. A tojásokat és a vaníliar...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Receptek
Joghurtos, málnás túrótorta (fitneszes)
Joghurtos, málnás túrótorta (fitneszes)

Az I.-t ebben a sorrendben turmix gépbe tesszük és összeturmixoljuk. Egy szilikon vagy kapcsos tortaformát kibélelünk a kapott masszával és 200 fokon 15 percig elősütjük. Ez idő al...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Vaníliakrémes mandulatorta
Vaníliakrémes mandulatorta

Először a krémet főztem meg. Egy tapadásmentes lábosba öntöttem a tejszínt, a vizet és belekapartam a vanília magjait. A krémport, tojássárgát kevés vizes tejszínnel csomómentesr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Céklával színezett házi nyújtható fondant
Céklával színezett házi nyújtható fondant

A céklát meghámozzuk, megmossuk. és 4 felé vágva kevés vízben ,(ami ellepi) nem túl nagy lábasban megfőzzük. A színesre festett levet leszűrjük, és kimérünk belőle 0,5 dl-t. Hagyju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk