250 g darált keksz
150 g Ráma
300-500 g Philadelphia / natur/ sajtkrém (ízlés szerint...)
100 g porcukor
100 g darált dió
1/2 l tejszín -vagy 2 cs tejszínpor
habfixáló
1 vaníliás cukor
1 ü meggybefőtt
1/4 l meggylé
tortazselé
A kekszet a Rámával kikeverjük, tortaformába nyomjuk.
A sajtkrémet a cukorral elkeverjük, és a kekszréteg tetejére kenjük. Rászórjuk a diót, erre rakjuk a kész tejszínt. Végül a gyümölcsöt, majd zselével leöntjük.
1 napra hűtőbe tesszük.
Elkészítés 1. A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki, külön-külön, mert vékony lapokat kapunk. Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön keverjük ki a lapokhoz a masszát. 2....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tortaforma aljába sütőpapírt vágtam, nem kell széle legyen, elég, ha az alját befedi. A mandulát és a nyírfacukrot késes aprítóban finomra daráltam. Keverőtálba öntöttem, hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a liszt és dió keverékét. Sütőpapírral bélelt tortaformában, 180 fokra melegített sütőben...
Elkészítési idő: 3,5 óra Nehézség: NehézElőször készítsük el a puncslevet, majd a piskótát kör alakú kapcsos tortaformában. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral habbá verjük, a sárgáját kihabosítjuk majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű