Családireceptkönyv.hu

Csokimáz cukrásztól


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 evőkanál cukor
3 evőkanál víz
2 evőkanál kakaópor
1 evőkanál liszt

Elkészítés:


A hozzávalókat folyamatos kavargatás mellett felfőzzük, majd levesszük a tűzről, de nem hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor még langyos, belekeverünk 3 evőkanál olajat + pár csepp ecetet.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha ezzel a csokimázzal borítasz be sütit, a szeletelésnél használj forró vízbe mártott kést, úgy nem fog töredezni. Ebből is látszik, hogy jól megszilárdul, nem fog csorogni, folyni. Igazi csokimáz!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Meggyes Gyöngypraliné:Szamos
Meggyes Gyöngypraliné:Szamos

A tejszínt kíméletesen felforraljuk, közben folyamatosan kevergetjük egy kézi habverővel, nehogy leégjen. Ha felforrt, ráöntjük a tej- és az étcsokoládé keverékére, és egyneműre ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Raffaelló torta
Raffaelló torta

A piskótához az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, olajat, majd a sütőporos lisztet. Kapcsos tortaforma alját papírral béleljük, beleöntjük a masszát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenyetorta áfonyás krémmel
Gesztenyetorta áfonyás krémmel

A tojásokat a por alakú erythritollal fehéredésig kevertem, a száraz anyagokat elvegyítettem, félretettem. A tojáshoz adtam a narancs reszelt héját, ha nem kezeletlen a narancs, ak...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk