6 evőkanál cukor
3 evőkanál víz
2 evőkanál kakaópor
1 evőkanál liszt
A hozzávalókat folyamatos kavargatás mellett felfőzzük, majd levesszük a tűzről, de nem hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor még langyos, belekeverünk 3 evőkanál olajat + pár csepp ecetet.
Ha ezzel a csokimázzal borítasz be sütit, a szeletelésnél használj forró vízbe mártott kést, úgy nem fog töredezni. Ebből is látszik, hogy jól megszilárdul, nem fog csorogni, folyni. Igazi csokimáz!
Piskóta (2x) 3 tojásfehérjét felverünk, majd felverünk 3 sárgáját is a cukorral, hozzáadunk 3 ek. rizsliszt, 0,5 cs. sütőpor, 1 ek. kakaópor keverékét, pici vizet, majd robotgép...
Elkészítési idő: ~ 1-1,5 óra Nehézség: KönnyűCsodálatos piskótádhoz keverd össze egy nagy tálban a hozzávalókat. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra alsó-felső sütésen és bélelj ki sütőpapírral egy torta formát. Süsd kb. 35 -40 p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótát elkészítjük a szokásos módon, és egy nagy barna tepsiben megsütjük (10 perc alatt megsül). A piskótát négy négyzetre vágjuk. Cukormentes baracklekvárral illesztjük ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és egy nagyobb méretű tepsit kivajazunk és -lisztezünk. A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a kétféle cukrot, a sütőport és a sót, majd el...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes