Családireceptkönyv.hu

Zabpelyhes-gyümölcsös sajt torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


150 g áfonya (friss)
100 g zabpehely
50 g zabliszt
250 g natúr krémsajt
90 g cukornak megfelelő édesítőszer
90 g vaj
15 g kukoricakeményítő
1 db tojás
őrölt fahéj
vaníliaaroma

Elkészítés:


keverjük össze a zablisztet a zabpehellyel, 50 g cukornak megfelelő édesítőszerrel és a fahéjjal, majd tegyünk hozzá egy csipet sót, hogy jobban kihozza a hozzávalók ízét. Olvasszuk fel a vajat, és adjuk hozzá. Béleljünk ki egy 22×22-es tortaformát sütőpapírral, és öntsük bele a masszát. Hagyjuk 1 órán át pihenni, közben pedig egyengessük el, hogy szép sima legyen a teteje. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és 20 percig süssük az alapot. Eközben készítsük el a sajtkrémet is. A krémsajtot 50 g cukornak megfelelő édesítővel, a tojással, a kukoricakeményítővel és a vaníliaaromával dolgozzuk össze, és ha kész az alap elősütése, öntsük rá. Mossuk meg az áfonyát, és szórjuk meg vele a torta tetejét, majd tegyük vissza a sütőbe, és maximum 25 percig süssük tovább. Miután kihűlt, már tálalhatjuk is.

Trükkök, tippek, praktikák:


Bár milyen gyümölccsel jó!

Zabpelyhes-gyümölcsös sajt torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Somlói galuska torta
Somlói galuska torta

A sima piskótához a tojások sárgáját fehéredésig habosra keverjük a cukorral. A sütőporral átszitált lisztet átforgató mozdulatokkal a krémhez keverjük. Ezután keverjük hozzá a kem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Bögrés Madártej torta
Bögrés Madártej torta

Válasszuk külön a tojásfehérjét, a sárgájától. A tojásfehérjét a krémhez fogjuk felhasználni, a sárgáját pedig a tortalaphoz. A tojásfehérjét tegyük hűtőbe, hogy hideg maradjon....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Puncstorta
Puncstorta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Gesztenye torta
Gesztenye torta

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel max. fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk