150 g áfonya (friss)
100 g zabpehely
50 g zabliszt
250 g natúr krémsajt
90 g cukornak megfelelő édesítőszer
90 g vaj
15 g kukoricakeményítő
1 db tojás
őrölt fahéj
vaníliaaroma
só
keverjük össze a zablisztet a zabpehellyel, 50 g cukornak megfelelő édesítőszerrel és a fahéjjal, majd tegyünk hozzá egy csipet sót, hogy jobban kihozza a hozzávalók ízét. Olvasszuk fel a vajat, és adjuk hozzá. Béleljünk ki egy 22×22-es tortaformát sütőpapírral, és öntsük bele a masszát. Hagyjuk 1 órán át pihenni, közben pedig egyengessük el, hogy szép sima legyen a teteje. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és 20 percig süssük az alapot. Eközben készítsük el a sajtkrémet is. A krémsajtot 50 g cukornak megfelelő édesítővel, a tojással, a kukoricakeményítővel és a vaníliaaromával dolgozzuk össze, és ha kész az alap elősütése, öntsük rá. Mossuk meg az áfonyát, és szórjuk meg vele a torta tetejét, majd tegyük vissza a sütőbe, és maximum 25 percig süssük tovább. Miután kihűlt, már tálalhatjuk is.
Bár milyen gyümölccsel jó!
A sima piskótához a tojások sárgáját fehéredésig habosra keverjük a cukorral. A sütőporral átszitált lisztet átforgató mozdulatokkal a krémhez keverjük. Ezután keverjük hozzá a kem...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézVálasszuk külön a tojásfehérjét, a sárgájától. A tojásfehérjét a krémhez fogjuk felhasználni, a sárgáját pedig a tortalaphoz. A tojásfehérjét tegyük hűtőbe, hogy hideg maradjon....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel max. fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű