150 g áfonya (friss)
100 g zabpehely
50 g zabliszt
250 g natúr krémsajt
90 g cukornak megfelelő édesítőszer
90 g vaj
15 g kukoricakeményítő
1 db tojás
őrölt fahéj
vaníliaaroma
só
keverjük össze a zablisztet a zabpehellyel, 50 g cukornak megfelelő édesítőszerrel és a fahéjjal, majd tegyünk hozzá egy csipet sót, hogy jobban kihozza a hozzávalók ízét. Olvasszuk fel a vajat, és adjuk hozzá. Béleljünk ki egy 22×22-es tortaformát sütőpapírral, és öntsük bele a masszát. Hagyjuk 1 órán át pihenni, közben pedig egyengessük el, hogy szép sima legyen a teteje. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és 20 percig süssük az alapot. Eközben készítsük el a sajtkrémet is. A krémsajtot 50 g cukornak megfelelő édesítővel, a tojással, a kukoricakeményítővel és a vaníliaaromával dolgozzuk össze, és ha kész az alap elősütése, öntsük rá. Mossuk meg az áfonyát, és szórjuk meg vele a torta tetejét, majd tegyük vissza a sütőbe, és maximum 25 percig süssük tovább. Miután kihűlt, már tálalhatjuk is.
Bár milyen gyümölccsel jó!
A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, a sütőt 180 fokra melegítjük. A piskótalap hozzávalóit három részre osztjuk és három lapot sütünk belőle az alábbiak szerint. A tojásoka...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tésztához a tojások sárgáját a cukor kétharmadával három-négy perc alatt verd fehéredésig. Add hozzá a vizet és a narancs reszelt héját, valamint a kifacsart levét. Forgasd bele...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: KönnyűTésztához A tojásokat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a felolvasztott (nem túl meleg) vajat, lisztet, sütőport, vizet, csipet sót. Az egészet öntsük bele a k...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűTészta: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat, vaníliát és csipet sót. Ma...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: Nehéz