8 tojásból piskóta melyben 6 kanál liszt , 1 kanál kakaó,kicsi sütőpor van.
Krém:
1 gesztenyemassza
1 dl meggylé
1 dl tejszín /Hullala/
kis rumaroma
A krémet kikeverjük
2 dl tejszínt habnak felverjük majd a krémmel összekeverjük,
A piskótát kettévágjuk és megkenjük a krémmel,meggyet ízlés szerint teszünk bele.
Ha híg a krém egy kis Aranka pudingport szórunk bele.
Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésmódban, a tortaforma aljába sütőpapírkorongot vágunk. Habosra keverjük a tojásokat a cukorral, legalább 10 percig, majd hozzáöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegsütöm a piskótát. Elkészítem a krémet: A tojássárgákat kikeverem kb 15 másodpercig, hozzáadom a lisztet, csomómentesre keverem, majd hozzáadom a tejszínt és gőz felett besűrű...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA vajat egy edénykében olvasszuk fel, majd hagyjuk kissé hűlni. A kekszet morzsoljuk össze konyhai robotgéppel, vagy egyszerűen egy konyhai sodrófa segítségével és öntsük hozzá a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót egy tálban kikeverek én 18 cm átmérőjű tortagyűrűbe sütöttem 170 fokon kb 30-35 percet /tűproba! /mikor kihűlt kivágtam a gyűrűből, tejszínt kemény habbá vertem,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű