Túrókrémhez :
2 dl tejföl
20 dkg porcukor
0.5 kg túró
fél citrom leve + héja
2 cs vaníliás cukor
5 dl habtejszín
zselatin
csokimáz
Piskótához :
6 tojás
15 dkg liszt
15 dkg cukor
1 cs sütőpor
só
citromlé
2 ek kakaó
A túrókrémhez a hozzávalókat összekeverem , kivéve a habtejszínt , azt először kemény habbá verem és úgy adom a túróhoz. Végül az elkészített zselatint is belekeverem. Majd a piskótát félbevágom az alját visszateszem a tortaformába majd a krém 3/4 -ét rá és a piskóta tetejét . Így mehet a hűtőbe dermedésig kb. 20 perc. Majd a formából késsel körbevágom , leemelem a formát és a maradék túrókrémmel a tetejét és az oldalát bevonom . Csokimázzal bevonom és díszítem .
Piskóta elkészítése : tojásfehérjék pici sóval és pici citromlével kemény habbá verjük géppel , utána mehet bele a cukor elkeverni , majd a tojássárgája és végül a lisztel elkevert sütőpor plusz a kakaó , de ezt már csak kézzel óvatosan keverjük bele. Szilikonos papírral kibélelem a tortaforma alját és beleöntöm gúla alakba, a közepe magasabb legyen mint a szélein. Forró gázsütőben először 10 percig sütöm majd takarékon 30 percig .
Tetszőleges belevalók: mazsola, fahéj, aszalt vagy friss gyümölcsök, reszelt narancs- vagy citromhéj, tejföl helyett gyümölcsnektár. Vajazzunk ki egy szétszedhető tortaformát. A m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt forraljuk fel, majd keverjük simára benne a csokoládét. Ez a mennyiség elegendő a torta betöltésére, és a későbbi áthúzására is. Tehát, ha langyosra hűlt a ganache, akko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtészta a tojások fehérjét kemény habbá verjük...a sárgákat a cukorral habossá keverjük....bele tesszük a lisztet és óvatosan hozzá keverjük a habot zsírozott lisztezett szí alakú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze külön edényben a száraz és folyékony hozzávalókat, öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Bambuszrostliszttel megszórt felületen gyúrjuk át. Nyújtsuk 3 mm vastagr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű