Hozzávalók:
2 db 4 tojásos piskótalapot sütünk, egy sárgát, és egy kakaósat.
4 tojás
8 evőkanál porcukor
4 evőkanál hideg víz
8 evőkanál finom liszt
késhegynyi szódabikarbóna.
Ugyanilyen lapot sütünk csak vízzel vagy tejjel feloldunk 2 evőkanál kakaóport és a tésztához tesszük.
A négy tojásfehérjét 8 evőkanál porcukorral, és 4 evőkanál hideg vízzel nagyon kemény habnak felverni, majd sorra hozzáadni a tojások sárgáját, mindenikkel jó sokat kavarni, késhegynyi szódabikarbóna és 8 evőkanál lisztet óvatosan hozzákavarni. Előmelegített sütőben megsütni.
Lehet a nyolc tojásból egybe is készíteni a piskótákat, csak a végén a tésztát két fele önteni és a kakaót az egyik tésztához hozzátenni, majd két, egyforma átmérőjű tortaformában, előmelegített sütőben megsütni.
Túrókrém:
25 dkg tehéntúró
4 evőkanál porcukor
1 citrom reszelt héja
1 vanília cukor
1 csomag zselatinpor(10 g)
250 ml hulala tejszín
A túrót 4 evőkanál porcukorral, vanília cukorral és a citrom reszelt héjával kikavarjuk. Feloldjuk a zselatint, felmelegítjük, langyosra hűtve hozzátesszük a túrókrémhez, és végül a felvert tejszínt, jól összedolgozzuk
Eperkrém:
4 dl epres joghurt
cukor ízlés szerint
2 csomag zselatinpor
25 dkg eper
250 ml hulala tejszín.
A joghurtot, a cukrot és a zselatint felmelegítjük, amíg hűl, villával az epret összetörjük, felverjük a tejszínt. Végül összevegyítjük az egészet.
Eperzselé:
1 tasak piros tortazselépor,3 evőkanál cukor,0,5 dl eperszörp,2 dl víz.
Továbbá:
1 dl eperszörp a tortalap locsolásához
Eperdzsem a kenéshez
Szép eperszemek a díszítéshez.
Tejszínhab a díszítéshez.
Elkészítés:
A kakaós lapot ráhelyezzük a tálra, amin majd tálaljuk a tortát. (Kapcsos tortaformát csatoljuk a torta köré, hogy tartsa meg a krémeket, a zselatint, míg megkötnek.)
A kakaós lapot meglocsoljuk 1 dl víz és 1 dl eperszörp keverékével. Rátesszük a túrókrémet, majd megkenjük eperdzsemmel.
Elkészítjük az Eperkrémet és rákenjük a dzsem tetejére.
Mikor jól megkötött rárakjuk ízlés szerint a díszítésre szánt epret és felmelegítjük az Eperzselé hozzávalóit és lassan középen kezdve kis adagokban a torta tetejére öntjük.
Rétegek:
Alul jön a -kakaós lap
- túrókrém
-eperdzsem
-sárga lap
-eperkrém
-félbevágott eprek
és a -torta zselé .
A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy 22 cm - es kapcsos tortaforma alját és az oladalát kibéleljük sütőpapírral. A túrót egy magas falú tálba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, a cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskóta készítéséhez kivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott sütőpapírt teszünk, majd a tojásokat és a cukrot robotgéppel 4 perc alatt kihab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. A hozzávalókból elkészítjük a piskótatésztát, gyors mozdulattal a formába simítjuk és légkeveréses üzemmódban 160°C-ra előmelegí...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat válaszd ketté, a hozzávalókat mérd ki, a sütőt pedig melegítsd elő 180 fokra. - A tojások fehérjét verd kemény habbá, a sárgájákat keverd simára a cukorral, majd add...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes