-háztartási keksz ( 25-30 db)
-1,5 kg alma
- 15 dkg cukor
-400 ml tejszínhab
-20 dkg mascarpone
-2 vaníliacukor
-2 vaniliás puding
-mandula
Az almát lereszeljük és a cukorral összefőzzük mikor már a leve elpárolgott belekavarjuk a pudingporoka összefőzzük és hűlni
tesszük.
Kikavarom a mascarpónét a vanília cukorral.
Felverem a tejszínhabot jó keményre.
A két krémet összevegyítem.
A tortaringet egy tortás tányérra teszem és kirakom az alját keksszel,erre egy rend almát majd egy rend krémet simítok ezt 2-szer megismétlem a mascarponéval fejezem be.Tetejét pirított mandulával hintettem .Lehet , dióval ,mogyoróval .
Elkészítése: a piskótához az egész tojásokat egy tálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük míg vastag, egynemű krém lesz. Ekkor apránként hozzáadjuk a vizet és az olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait összegyúrjuk és egy órát a hűtőben pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. Az almát apróbb kockákra vágjuk, feltesszük egy lábasban megpárolódni a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra és egy tortaformát sütőpapírral bélelünk. Egy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a sót. Egy másikban a vajat habosra kever...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1 Először a krémet készítjük el. Ehhez a tejszínt felforraljuk, majd folyamatos keverés közben, vékony sugárban az olvasztott csokoládéhoz keverjük. Beletesszük a porcukrot is, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű