-háztartási keksz ( 25-30 db)
-1,5 kg alma
- 15 dkg cukor
-400 ml tejszínhab
-20 dkg mascarpone
-2 vaníliacukor
-2 vaniliás puding
-mandula
Az almát lereszeljük és a cukorral összefőzzük mikor már a leve elpárolgott belekavarjuk a pudingporoka összefőzzük és hűlni
tesszük.
Kikavarom a mascarpónét a vanília cukorral.
Felverem a tejszínhabot jó keményre.
A két krémet összevegyítem.
A tortaringet egy tortás tányérra teszem és kirakom az alját keksszel,erre egy rend almát majd egy rend krémet simítok ezt 2-szer megismétlem a mascarponéval fejezem be.Tetejét pirított mandulával hintettem .Lehet , dióval ,mogyoróval .
A tojások sárgáját a porcukorral kikeverem, majd hozzáadom a kakaóport és a lisztet. Ezzel is jól elkeverem, majd a tojásfehérjéből felvert habot óvatosan hozzáadom. A massza elég...
Elkészítési idő:A tésztához valóból piskótát készítünk. Párizsi krém:A cukrot a tejszinnel nyílt lángon felforralom,és kb 7-8 percig főzöm.Beleteszem a vajat,és erős lángon ismét felforralom,és...
Elkészítési idő:A túrókrémhez a hozzávalókat összekeverem , kivéve a habtejszínt , azt először kemény habbá verem és úgy adom a túróhoz. Végül az elkészített zselatint is belekeverem. Majd a piskó...
Elkészítési idő:A tojásokat szétválasztjuk és fehérjét felverjük habnak. Hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg jó kemény habot nem kapunk. Ekkor óvatosan kanalanként, beleforgatjuk az őrölt mo...
Elkészítési idő: