- 1 piskótalap (3 tojásból)
- 1 kg málna (lehet fagyasztott is)
- 20 dkg cukor
- 500 ml tejszínhab
- 15 db fehér lapzselatin
- 1 db piros lapzselatin
A málnát a cukorral összefőzöm és lehűtöm.
Beáztatom a zselatint bő hideg vízben.
Felverem a tejszínhabot.
Leszűröm a zselatint és felolvasztom (nem főzöm)
A málnás masszába belekavarom a meleg zselatint aztán óvatosan a a tejszínhabot.
Egy kapcsos tortaformában beletesszük a piskótalapot és ráöntjük a málnás krémet hűtőben tesszük míg megdermed.Ezután tetszés szerint díszítjük.
A porcukrot habosra keverjük a margarinnal, hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet és a sütőport. Papírral bélelt tepsibe simítjuk, és aranysárgára sütjük. Ha kihűlt 1/3 részéből hosszú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük. 30 dkg cukrot 6 kanál tejben sziruppá főzzük (vagyis a cukrot teljesen felolvasztjuk a tejben), és forrón a habra öntjük, tovább...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűPiskóta A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk. Elektromos habverővel a fehérjét habbá verjük, amikor már kezd szépen felverődni, hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük, még hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű