Alapanyagok:
(egy kb. 12 szeletes tortához)
2 nagy narancs
6 tojás
150 gramm méz
1 csipet só
1 teáskanál sütőpor
30 gramm keserű kakaópor
200 gramm darált mandula
A narancsokat egy lábosba teszem, és annyi vizet öntök rá, hogy éppen ellepje. Felforralom, és fedő alatt egészen puhára főzöm. Ez olyan másfél-két óra alatt van meg. Ekkor félbevágom őket, és hagyom kihűlni.
A szárakat és, ha akadnak, a magokat eltávolítom, majd aprítógépbe teszem, és pépesre darálom a puha narancsokat. Hozzáadom a tojásokat, alaposan elkeverem, majd következik a cukor, a kakaópor, a mandula és a sütőpor. Mindegyik hozzáadott alapanyag után kicsit dolgoztatom az aprítót. Egy 18-20 centiméteres tortaformát kibélelek sütőpapírral, vagy nagyon alaposan kivajazom és kilisztezem.
Beleöntöm a masszát, és a tortát 180 fokosra előmelegített sütőben egy óra alatt megsütöm. Hagyom teljesen kihűlni, mielőtt szeletelem: nagyon lágy állagú torta ez, csak kihűlve szelhető szépen. Kandírozott narancsszeletekkel raktam ki, ez természetesen elhagyható, vagy helyettesíthető friss gyümölccsel – Claudia Roden bogyósokat ajánl hozzá. Ha születésnapi tortának szánják, vonják be csokoládéval, egyáltalán nem fog ártani neki.
25dkg cukrot 1dl vizet és 3 kanál kakaót, 2 evőkanál citromlével összeforralunk. Mikor főni kezd levesszük a tűzről és hozzá mixelünk 1 tábla csokoládét és 2 egész tojást. simára...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA magokat és a csokit ledaráljuk, maradhat benne itt-ott kicsit darabosabb. A tojásfehérjét a sóval felverjük. A sárgáját a ukoral és a pua vajja kikeverjük, majd hozzáforgatjuk...
Elkészítési idő: kd 1 óra Nehézség: Könnyű1. A mascarponét összekeverjük a porcukorral. 2. A növényi "tejszínt" kemény habbá verjük, és összekeverjük a mascarponéval. Hozzáadjuk az eperszörpöt. 3. A tortalap mélyedésébe...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűEgy kisebb kapcsos sütőformát (kb. 18 cm átmérő) kikenünk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztához a margarint és a marcipánt egy főzőedényben állandó keverés mellett add...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű