20 dkg liszt,
8 dkg cukor,
8 dkg margarin,
2 tojássárgája,
1 teáskanál sütőpor.
A hozzávalókat összeelegyítjük, tepsibe szórjuk és elsimítjuk.
Krém:
75 dkg túró,
0,5 dl citromlé,
4 egész tojás,
2 cs. vaníliás cukor,
2 cs. vaníliás pudingpor,
20 dkg porcukor,
0,6 liter tej
Az elkészített krémet a tepsiben lévő tésztára öntjük és 3/4 óráig sütjük.
Tetejére:
3 tojásfehérje, 3 kanál porcukor habot verünk és a tortára simítjuk. A habot a tésztára kenjük és 5 percre visszatesszük a sütőbe. Csak akkor szabad felszeletelni, amikor teljesen kihűlt.
A túróhoz hozzákeverjük a cukrokat, a citrom és narancs lereszelt héját, végül a felmelegített zselatint. Jól összekeverjük. A tejszínt kemény habba verjük, egy keveset kiveszünk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk. A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük. A csokoládét a vajjal vízgőz felett összeolvasztjuk, a gesztenyemasszát burgonyanyo...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűVerjük fel a tojást a cukorral majd adjuk hozzá a tehéntúrót, a szódabikarbónát, a sót és egy bögre lisztet, keverjük össze habverővel vagy kézi robotgéppel. Adjunk hozzá még egy b...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet, keményítőt, sütőport és kakaót egy tálban összekeverjük. A tojásfehérjét kevés sóval és a cukorral habbá verjük. A tojássárgáját kikever...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: Közepes