75 dkg túró
2 dl tejföl
2 dl tejszín
20 dkg porcukor
1 citrom leve és reszelt héja
1 csomag zselatin
12 db babapiskóta
2 csomag vaníliás cukor
eperlekvár
fél tábla tortabevonó csokoládé
pici olaj
Kivajazzuk a tortaformát, majd belerakosgatjuk a babapiskótákat és meglocsoljuk a citrom levével. A túrót, tejfölt, porcukrot, vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját jól összedolgozzuk. A zselatint 1 dl vízben felmelegítjük, a 3/4 részét a túrós masszába keverjük, a többit a felvert tejszínbe (de egy kanállal tegyünk félre a lekvárhoz), az egészet összekeverjük, és a felét rákenjük a citromlével meglocsolt babapiskótára. A lekvárhoz keverjük hozzá a kanálnyi felmelegített zselatint, kenjük rá a túróra, és 10 percre tegyük fagyasztóba dermedni. Ezután simítjuk rá a többi túrós krémet – így nem kenődik szét a lekvár. A csokit felolvasztjuk annyi olajjal, hogy szépen csurgatható legyen, és bevonjuk vele a tortát. Pár órára hűtőbe tesszük.
Nagyon finom habos és krémes állaga lett.
A sütőt előmelegítjük 160 fokra, a kuglófformát kivajazzuk-kilisztezzük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, félretesszük. A tojások sárgáját habosra keverjük...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű2,5 dl tejben elkeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és a pudingokat, majd hozzáadjuk a többi tejet és a zselatint, és sűrűre főzzük. Lehütjük, majd apránként hozzákeverjük a túrót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabkorpát összekeverjük a kakaóporral, szódabikarbónával. A tojások fehérjét az édesítő felével és egy csipetnyi szóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a maradék édesítőv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk és enyhén lisztezzük, vagy az alját kibéleljük sütőpapírral. A meggyet (befőtt) lecsöpögtetjük, levét felfogjuk, néhány darabot a díszí...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű