75 dkg túró
2 dl tejföl
2 dl tejszín
20 dkg porcukor
1 citrom leve és reszelt héja
1 csomag zselatin
12 db babapiskóta
2 csomag vaníliás cukor
eperlekvár
fél tábla tortabevonó csokoládé
pici olaj
Kivajazzuk a tortaformát, majd belerakosgatjuk a babapiskótákat és meglocsoljuk a citrom levével. A túrót, tejfölt, porcukrot, vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját jól összedolgozzuk. A zselatint 1 dl vízben felmelegítjük, a 3/4 részét a túrós masszába keverjük, a többit a felvert tejszínbe (de egy kanállal tegyünk félre a lekvárhoz), az egészet összekeverjük, és a felét rákenjük a citromlével meglocsolt babapiskótára. A lekvárhoz keverjük hozzá a kanálnyi felmelegített zselatint, kenjük rá a túróra, és 10 percre tegyük fagyasztóba dermedni. Ezután simítjuk rá a többi túrós krémet – így nem kenődik szét a lekvár. A csokit felolvasztjuk annyi olajjal, hogy szépen csurgatható legyen, és bevonjuk vele a tortát. Pár órára hűtőbe tesszük.
Nagyon finom habos és krémes állaga lett.
A fehérjét kemény habbá verjük a borkősavval és csipet sóval. Először alacsony fokozaton, majd folyamatosan emelve. A porcukrot hozzáadjuk, amikor már fehéredik. A cél, hogy a hab...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA tészta alapanyagokat gyúrjuk össze, majd formáljunk ki vele egy piteformát, és tegyük a hűtőbe 30 percig állni. Közben a sajtkrémet, a túrót, a cukrot, a citromhéjat, az aromát é...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat ketté választjuk, a tojássárgához hozzáadjuk a kristálycukrot és fehérre keverjük. Ezután a sütőporral elkevert, átszitált lisztet, valamint a kakaóport hozzá adjuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 160 fokra. A csokoládét, ghít, xylitet vízgőz felett olvasszuk meg. Kicsit hagyjuk hűlni, majd egyesével keverjük bele a tojásokat, végül forgassuk bele az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű