Tészta (3 vékony lapot sütöttem egyenként):
1,5 -2 csésze víz
1 csésze cassava gari
2-3 ek. kókuszzsír
2/3 cs. kókuszliszt
fél kk. szódabikarbóna + citrus lé (citrom vagy lime)
csipet só
édesítés
Krém: tejbegríz (kókusztejjel és rizsdarával) + nektarin
3 lapot sütni,160-180 fokon légkeveréssel.A tésztát tömködni kell,40-50 percig sül.
Az oldalára nektarinszeleteket állítunk,tetejére mehet csokimáz.
Buczkó Anett
Sütőpapírttal bélelt formában sütöttem, amíg kezdett szép színe lenni. Utána papírral együtt kiemeltem a formából és még csak simán így is sütöttem, mert nekem az alja nehezebben szokott átsülni ennél a tésztánál. Vékonyka lapokat kaptam, vigyázni kell, hogy ne törjön.
Megsütjük a piskótát, kihűlés után a tetejéről levágunk kb. 1 ujjnyi vastag lapot, a maradék közepét kivájjuk, és egy üreget képezünk. A kiszedett piskótát összemorzsoljuk, és rumm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az egész tojásokat a cukorral, vaníliával habosra kavarjuk, hozzáadunk 2 ek lisztet, majd a puha vajat. 2. Amikor szép sima a massza, belekavarjuk a többi lisztet, sütőport,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegsütjük a piskótát tojásból, lisztből cukorből és sütőporból. Amíg sül a piskóta, addig villával összetörjük a túrót, beleteszünk kb. 10 szem epret, ezt is összetörjük...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA psikótához A tojásokat szétválasztjuk. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra-krémes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű