Hozzávalók 1 tortalaphoz
6 tojás
12 dkg porcukor
10 dkg liszt
9 dkg darált dió
6 g sütőpor
Tojások sárgáját habosra keverem a cukorral, bele szitálom a lisztet, sütőport ,,és hozzáadom ,bele keverem a diót a tojások fehérjék keményre vert habját /pici sót teszek a t. fehérjébe/. Előmelegített sütőbe 26 cm tortasütőbe sütöm/ tűpróba/.
2 darab diós lapot sütök, mikor kihűltek ketté vágom.
Krém hozzávalók
9 dkg liszt
4,5 deci tej
2 vaníliás cukor
18 dkg dkg porcukor
30 dkg vaj vagy margarin
Pici rum aroma
15 dkg darált dió
Lisztből a vaníliás cukorral, tejjel sűrű pépet főzök, majd hagyom kihűlni, közben kevergetem.
A vajat habosra keverem a porcukorral s kicsinyként adagolom bele a pépet. Hozzákeverem a rumaromát és a diót s töltöm a lapokat,,,3x s hagyok egy kevés krémet a torta bevonására. Berakom a hűtőbe egy kicsit dermedni, majd a torta oldalát bevonom darált dióval. Az egyik kezembe tartom, a tortát a másikkal jól rátapogatom a diót.
Tetszés szerint díszítem a finom tortát.
1. Minden hozzávalót készítsünk elő: 2. A lisztet, kakaót és a sütőport keverjük össze. 3. A tojássárgáját, az olajat, a tejet és a cukrot egy külön tálban keverjük homogénre....
Elkészítési idő: 3-4 óra Nehézség: Közepes2014. június 6., péntek A kukoricapelyhet keverjük össze 100 g vízgőzön olvasztott csokoládéval és nyomkodjuk 21- 26 cm-es tortaforma aljába, tegyük fél órára a hűtőszekrénybe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kapcsos sütőforma (kb. 26 cm átmérőjű) alját sütőpapírral kibéleljük. A mézes kekszet nejlon tasakba tesszük, végét jól lezárjuk, majd a kekszet egy nyújtófa segítségével apróra...
Elkészítési idő: 15-30 perc Nehézség: KönnyűAz almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. Tészta készítése: A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű