Alapja az almás diós sütemény kb 20 cm-es tortának felel meg. Dupla adagba gáz tepsiben sütve 3 tortalapot tudok kivágni . 2 teljes lap és a középsőt 2 darabból tudom összerakni.
Hozzávalók:
10 dkg liszt
( lehet helyettesíteni teljes kiőrlésű és zabpehely keverékével)
10 dkg darált dió
1 csapott tk szódabikarbóna
1 dl olaj
1 tojás
8 dkg cukor ( lehet helyettesíteni )
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg tejföl
1 közepes alma
1 csapott kk őrölt fahéj
reszelt citromhéj
Készítek egy főzött krémet: 1 csm pudinggal, 3 dl tejjel . Ha kihűlt, 25 dkg mascarponéval vagy vajjal habosra keverem. Reszelt almát dinsztelek, minta az almás pitének, citrommal és fahéjjal ízesítem. Ha kihűlt, keverek be egy keveset a krémből, így finomabb krémes állaga lesz.
Összeállítás: alsó lapra a krém fele, második lapra az almatöltelék. Harmadik lapra újra krém és körbekenem.
Nagyon finom és mutatós is!
2. réteg: A túrót keverjük össze a két cukorral és a fél doboz kemény habbá vert hulala tejszínnel, majd kenjük a piskótára. 3. réteg: A 2 csomag krémport a és a cukorral verjük k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat egy lábasban megolvasztjuk, majd beletördeljük a csokit és kevergetve megolvasztjuk. Ha kész, félretesszük hűlni. 2. A tojásokat kikeverjük a nyírfacukorral és a naranc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1/2 liter kefirt addig melegitjuk amig a csomag zselatin el nem olvad teljesen, amikor kész összekeverjük a többi hozzávalóval formába öntjük hűtőbe rakjuk néhány óra alatt megszil...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű