Alapja az almás diós sütemény kb 20 cm-es tortának másfél adagban elkészítve nagyobb tepsiben sütve, a gáztepsinél kicsit kisebbe- ebből 3 lapot tudok kivágni / 2 teljes lap és a középsőt 2 darabból tudom összerakni). Dupla adagba gáz tepsiben sütve.
Készítek egy főzött krémet 1 csm pudinggal, 3 dl tejjel és 25 dkg mascarponeval vagy vajjal. Almát dinsztelek, minta az almás pitének. Fahéjjal ízesítem és ha kihűlt, keverek be egy keveset a krémből.
Összeállítás: alsó lapra a krém fele, második lapra az almatöltelék. Harmadik lapra újra krém és körbekenem.
Nagyon finom és mutatós is!
Az összesen 10 evőkanálnyi liszt és keményítőt összekeverem, majd hozzáadom a sót és sütőport. A vaj, cukor és a tojások habosított keverékéhez hozzáadom a lisztes anyagot. A tort...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót a citromhéjjal, a citromlével és az édesítővel botmixeljük. A habbá vert hideg mascarponével elkeverjük, majd a tejszínhabbal fellazítjuk a krémet, és hűtőbe tesszük. Elő...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukrot karamellizáljuk. Alacsony lángon, rázogatva, egészen világos barnára. A tűzről levéve hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű vajat és addig keverjük, amíg az bele nem olvad a cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejszínből és a cukorból verjünk kemény habot, majd tegyük bele a nutellát. Egy tálba öntsünk egy bögre vizet, és a két kiskanál kávét. Ebbe kell kissé belemártani a kekszeket, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű