menu

Családireceptkönyv.hu

Barackos-Rizses-Tejszínhabos torta


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 leveles tészta
- 200 ml tejszínhab
- 4 db habfixáló
-200 ml tejberízs (én készen vettem)
-1 nagy barackkompót
- 1 piros lapzselatin
-5 fehér lapzselatin
-ízlés szerint cukor (én nem tettem mert e rizs és a barack is édes)

Elkészítés:


A leveles tésztából akkora kört vágok amekkora a tortaformám,kis háromszögeket is vágok amivel díszíteni fogom .
Előmelegített sütőben 7 perc alatt készre sütöm.
A barackból kiveszek a díszítéshez és a többit apró kockákra vágom.
A zselatint beáztatom.
Felverem a habfixálóval a tejszínhabot.
A zselatint felmelegítem.

A rizset beleteszem egy tálban abba belekeverem a felmelegített zselatin,az apróra vágott barackot és a végén óvatosan a tejszínhabot.

A tortaforma aljára helyezem az előresütött leveles lapot és ráöntöm a fenti krémet tetszés szerint díszítem és legalább 6 órát hűtőben dermesztem !

Barackos-Rizses-Tejszínhabos torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csokoládé torta kávésan
Csokoládé torta kávésan

1. A tojást szétválasztjuk, a fehérjéket a fele cukorral, a sárgákat a cukor másik felével felverjük. 2. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a tojássárgás cukrot, aztán apránként a sütőp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Az igazi piskóta -tortákhoz
Az igazi piskóta -tortákhoz

A szoba hőmérsékletű tojásokat szét választjuk. A cukrot megfelezzük.Felét ide,felét oda. Krémesre,szinte fehéredésig verjük a tojássárgájákat.Mindig ezzel kezdjük,mert,ha fordítv...

Elkészítési idő: 1,10perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mogyorókrèmes mascapone torta
Mogyorókrèmes mascapone torta

A tojások sárgáját jól ki keverem a cukorral majd a sütőporos sós lisztel. A tojásfehérjét keményre verem majd beleforgatom a masszába apránként. 180 C fokon 40 percig légkeverése...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Profi piskóta
Profi piskóta

Így készítsd: Válaszd szét a tojásokat. A fehérjét verd kemény habbá, majd lassan adagold hozzá a cukor kb. 2/3-át. A tojások sárgáját keverd ki a cukor maradékával és a sütőporr...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk