- 1 leveles tészta
- 200 ml tejszínhab
- 4 db habfixáló
-200 ml tejberízs (én készen vettem)
-1 nagy barackkompót
- 1 piros lapzselatin
-5 fehér lapzselatin
-ízlés szerint cukor (én nem tettem mert e rizs és a barack is édes)
A leveles tésztából akkora kört vágok amekkora a tortaformám,kis háromszögeket is vágok amivel díszíteni fogom .
Előmelegített sütőben 7 perc alatt készre sütöm.
A barackból kiveszek a díszítéshez és a többit apró kockákra vágom.
A zselatint beáztatom.
Felverem a habfixálóval a tejszínhabot.
A zselatint felmelegítem.
A rizset beleteszem egy tálban abba belekeverem a felmelegített zselatin,az apróra vágott barackot és a végén óvatosan a tejszínhabot.
A tortaforma aljára helyezem az előresütött leveles lapot és ráöntöm a fenti krémet tetszés szerint díszítem és legalább 6 órát hűtőben dermesztem !
Habbá verjük a tojások fehérjét, hozzáadjuk a sárgáját és tovább verjük. Belekeverjük a cukrot, lisztet és a megolvasztott,langyos margarint. Kizsírozott formába öntjük.180 fok k...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA krémhez a tojások sárgáit a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a pudingport, kb 1 dl tejet, és simára kavarjuk. A maradék tejet felforraljuk, hozzáöntjük a tojásos masszához,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd a vízzel és a szódabikarbónával együtt még egy jó ideig keverjük (a régi szakácskönyvek 10 percet javasolnak). 2. Ezután tesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valóból piskótát készítünk. Párizsi krém:A cukrot a tejszinnel nyílt lángon felforralom,és kb 7-8 percig főzöm.Beleteszem a vajat,és erős lángon ismét felforralom,és...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz