- 1 leveles tészta
- 200 ml tejszínhab
- 4 db habfixáló
-200 ml tejberízs (én készen vettem)
-1 nagy barackkompót
- 1 piros lapzselatin
-5 fehér lapzselatin
-ízlés szerint cukor (én nem tettem mert e rizs és a barack is édes)
A leveles tésztából akkora kört vágok amekkora a tortaformám,kis háromszögeket is vágok amivel díszíteni fogom .
Előmelegített sütőben 7 perc alatt készre sütöm.
A barackból kiveszek a díszítéshez és a többit apró kockákra vágom.
A zselatint beáztatom.
Felverem a habfixálóval a tejszínhabot.
A zselatint felmelegítem.
A rizset beleteszem egy tálban abba belekeverem a felmelegített zselatin,az apróra vágott barackot és a végén óvatosan a tejszínhabot.
A tortaforma aljára helyezem az előresütött leveles lapot és ráöntöm a fenti krémet tetszés szerint díszítem és legalább 6 órát hűtőben dermesztem !
A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a tojássárgákat és tovább habosítjuk. A csokoládét megolvasztjuk, picit várunk a hűtéssel és a masszához keverjük. A tojásfehérjé...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA piskóta készítését már tényleg nem részletezem. Az ITT leírt módon készül. Annyi, hogy egy 24 cm-es kapcsos, sütőpapírral bélelt tortaformában süssük. Ha készen van és kihűlt, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA masszát sütőpapírral bélelt tortaformában kézzel nyomkodtam szét, tetejét villával megszurkáltam. Pontosan nem tudom meddig sült, tűpróbát csináltam és kicsit lecsíptem a tetejé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskóta hozzávalókat összekeverjük. Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük. Kb. 30 percet sütjük (alsó-felső sütés: 180-200 fokon). A pudingot elkeverjük a meggy levével, és...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű