menu

Családireceptkönyv.hu

Meggyes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:

20dkg margarin
20 dkg cukor
5 db tojás
30 dkg liszt
fél sütőpor
1 citrom reszelt héja
1 vaníliás cukor
2 ek.kakaópor
50 dkg magozott meggy

A krémhez:
1 tejszínes pudingpor
4 dl tej
15 dkg cukor
20 dkg margarin
A tetejére:

3 dl habtejszín keményre verve

Elkészítés:


Elkészítés:

A margarint a cukorral habosra keverjük,egyenként hozzáadagoljuk az egész tojásokat,a vaníliás cukrot,citromhéjat és a sütőporral elkevert lisztet.
A masszát elfelezzük,felébe a kakaóport belekeverjük.
A tepsit sütőzsírpapírral kibéleljük,a sárga tésztát az aljára,a barnát pedig rásimítjuk.
A meggyet rászórjuk és sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A pudingport a tejjel és a cukorral felfőzzük és kihűtjük,hozzáadjuk a kihabosított margarint.
A kihűlt tésztánkra kenjük.
A krémre pedig a keményre vert tejszínt tesszük.
Nagyon finom süti.

Meggyes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
SÜTÉS NÉLKÜLI CSOKOLÁDÉTORTA
SÜTÉS NÉLKÜLI CSOKOLÁDÉTORTA

A babapiskótát összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a felolvasztott margarint, és jól összekeverjük, ha túl száraz lenne, akkor egy pici tejet öntünk hozzá. Sütőpapírral bélelt tortaf...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Tiramisu torta
Tiramisu torta

A vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat és robotgéppel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is, újra összedolgozzuk, majd felolvasszuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Csokitorta
Csokitorta

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját összedolgozzuk a cukorral, a liszttel és a sütőporral, majd óvatosan a habot is belekeverjük. 180 fokon sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Rebarbarapite
Rebarbarapite

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd kézzel belegyúrjuk a tojást és a sót is. Fóliába csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük. A rebarbaraszárakat meghámozzuk, fás végüket lem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk