A tésztához:
20dkg margarin
20 dkg cukor
5 db tojás
30 dkg liszt
fél sütőpor
1 citrom reszelt héja
1 vaníliás cukor
2 ek.kakaópor
50 dkg magozott meggy
A krémhez:
1 tejszínes pudingpor
4 dl tej
15 dkg cukor
20 dkg margarin
A tetejére:
3 dl habtejszín keményre verve
Elkészítés:
A margarint a cukorral habosra keverjük,egyenként hozzáadagoljuk az egész tojásokat,a vaníliás cukrot,citromhéjat és a sütőporral elkevert lisztet.
A masszát elfelezzük,felébe a kakaóport belekeverjük.
A tepsit sütőzsírpapírral kibéleljük,a sárga tésztát az aljára,a barnát pedig rásimítjuk.
A meggyet rászórjuk és sütjük.
A pudingport a tejjel és a cukorral felfőzzük és kihűtjük,hozzáadjuk a kihabosított margarint.
A kihűlt tésztánkra kenjük.
A krémre pedig a keményre vert tejszínt tesszük.
Nagyon finom süti.
Előző nap felforraljuk a tejszínt a cukorral, hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét, és lassú tűzön addig főzzük, míg a csoki teljesen feloldódik, és elegyedik a tejszínnel. Ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pitetészta hozzávalóit, az étcsoki kivételével, összegyúrjuk (először a lisztet morzsoljuk el a vajjal, majd mehet hozzá a többi alapanyag), becsomagoljuk fóliába és 30 percre a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra bemelegítjük. A forma aljára sütőpapírt vágunk, és vékonyan beolajozzuk. Az oldalát semmiképp se kenjük be, mert nem fog tudni tapadni a tészta.Kimérjük a keményí...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt melegítsük elő 180°C-ra. 3 piskótát fogunk készíteni, egy simát, egy kakaósat és egy kicsit a töltelékhez. 4 tojásból elkészítjük a fehér piskótalapot. A 4 tojásfe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű