A tésztához:
20dkg margarin
20 dkg cukor
5 db tojás
30 dkg liszt
fél sütőpor
1 citrom reszelt héja
1 vaníliás cukor
2 ek.kakaópor
50 dkg magozott meggy
A krémhez:
1 tejszínes pudingpor
4 dl tej
15 dkg cukor
20 dkg margarin
A tetejére:
3 dl habtejszín keményre verve
Elkészítés:
A margarint a cukorral habosra keverjük,egyenként hozzáadagoljuk az egész tojásokat,a vaníliás cukrot,citromhéjat és a sütőporral elkevert lisztet.
A masszát elfelezzük,felébe a kakaóport belekeverjük.
A tepsit sütőzsírpapírral kibéleljük,a sárga tésztát az aljára,a barnát pedig rásimítjuk.
A meggyet rászórjuk és sütjük.
A pudingport a tejjel és a cukorral felfőzzük és kihűtjük,hozzáadjuk a kihabosított margarint.
A kihűlt tésztánkra kenjük.
A krémre pedig a keményre vert tejszínt tesszük.
Nagyon finom süti.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk; először elmorzsoljuk a vajat a liszttel, majd hozzáadjuk a többi belevalót is. Kinyújtjuk, a formába fektetjük, és 160 fokos sütőben 15 percig el...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA mogyorót egy tálban jól összekeverjük az olvasztott vajjal és a 2 ek nutellával. A keveréket belenyomkodjuk egy torta formába. (legjobb a csatos torta forma) A kekszes alapot hűt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűDiós piskóta 4 evőkanál lisztet összekeverek 4 evőkanál darált dióval és 1/4 teáskanál sütőporral. Kimérek 6 evőkanál (12 dkg) kristálycukrot. 6 tojást egyesével különválasztok....
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA zabfalatot daráljuk le (v. morzsoljuk össze), majd öntsük hozzá a felforrósított vajat, a tejet és keverjük össze. (ha túl száraz lenne, akkor még apránként adjunk hozzá tejet)...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes