A tésztához
- 50 g porcukor
- 100 g vaj
- 150 g liszt
A túrótöltelékhez
- 500 g túró
- 90 g liszt
- 200 g porcukor
- 300 ml tej
- 400 ml tejföl
- 1 db citrom héja
- 2 db tojás
- 1 vaníliás cukor
A sütőt előmelegítjük 170 C- ra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 28 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
Először a tésztát készítsük el. A lisztet keverjük el a porcukorral, majd gyúrjuk hozzá a vajat. Ahogy összeáll a tészta, már jó is. Ne gyúrjuk túl, mert törni fog nyújtáskor.
Nyújtsuk ki a tésztát, és béleljük ki a tortaforma alját .
szurkáljuk meg.
A krém összetevőit egy tálban alaposan mixeljük össze.
Tegyük a híg tölteléket a formába, és kb 50 - 60 percig süssük 170 fokon.
Ha sütés közben nagyon sötétedne a torta teteje, fedjük le sütőpapírral, vagy alufóliával!
Ha kisült a torta, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk körbe a formában egy vékony, sima pengéjű késsel. Vegyük le a keretet, és szeleteljük.
Lehet bele szórni bármilyen gyümölcsöt.
A piskótát a recept szerint megsütjük, majd ahogy kihűlt 4 lapba vágjuk. A tej 90%-át a cukorral feltesszük melegedni. A maradék 10%-ban elkeverjük a pudingport. Ahogy a tejb...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyűtészta..........a tojásokat ketté vesszük és a sárgáját a cukorral habosra keverjük... a lisztet elkeverjük a sütőporral és a kikevert sárgához adjuk majd óvatosan bele forgatjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz almát lereszeljük és a cukorral összefőzzük mikor már a leve elpárolgott belekavarjuk a pudingporoka összefőzzük és hűlni tesszük. Kikavarom a mascarpónét a vanília cukorral....
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: NehézA kekszet por állagúra törjük vagy daráljuk, hozzáadjuk a felolvasztott vajat és elkeverjük. Előkészítjük a kör alakú sütőformát (22 cm). Az alját sütőpapírral kibéleljük, erre töl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű