A tésztához
- 50 g porcukor
- 100 g vaj
- 150 g liszt
A túrótöltelékhez
- 500 g túró
- 90 g liszt
- 200 g porcukor
- 300 ml tej
- 400 ml tejföl
- 1 db citrom héja
- 2 db tojás
- 1 vaníliás cukor
A sütőt előmelegítjük 170 C- ra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 28 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
Először a tésztát készítsük el. A lisztet keverjük el a porcukorral, majd gyúrjuk hozzá a vajat. Ahogy összeáll a tészta, már jó is. Ne gyúrjuk túl, mert törni fog nyújtáskor.
Nyújtsuk ki a tésztát, és béleljük ki a tortaforma alját .
szurkáljuk meg.
A krém összetevőit egy tálban alaposan mixeljük össze.
Tegyük a híg tölteléket a formába, és kb 50 - 60 percig süssük 170 fokon.
Ha sütés közben nagyon sötétedne a torta teteje, fedjük le sütőpapírral, vagy alufóliával!
Ha kisült a torta, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk körbe a formában egy vékony, sima pengéjű késsel. Vegyük le a keretet, és szeleteljük.
Lehet bele szórni bármilyen gyümölcsöt.
A kekszet daráld le, vagy törd meg jól, és keverd hozzá az olvasztott vajat. Ha nem túl édes, kevés cukrot is szórhatsz hozzá. Alaposan dolgozd össze, majd nyomkodd egy sütőpapírra...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűI. Készítsük el a kekszes alapot (ugyanaz, mint bármely sajttortánál) : 1. A csatos tortaformát vastagon, több rétegben tekerjük be alufóliába alul és oldalt. Erre azért van szü...
Elkészítési idő: 3 óra + 1 éj Nehézség: Nehéz7 tojásból, nagy méretű gáztepsiben, piskótát sütöttem. Kihűlés után lapjában ketté vágtam, majd kókuszkrémmel töltöttem. Nagy méretű (L-XL) tojással dolgoztam. Az egész tojásokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat a cukorral és az olajjal habosra keverjük, majd hozzáforgatjuk a lereszelt répát és az apróra vágott ananászt. A szárazanyagokat – liszt, sütőpor és dióbél –...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű