A piskótához:
6 db tojás
6 kanál cukor
6 kanál liszt
0.5 sütőpor
Krém:
3 dl tej
2 tojás sárgája
40 g tejszín ízű pudingpor
3-4 evőkanál cukor
5 dl habtejszín
2 kis doboz trópusi gyümölcs-keverék befőtt
1 dl kókuszreszelék
A tetejére:
tetszés szerinti gyümölcs (itt kiwi)
félretett tejszínhab
1 csomag tortazselé por, vagy 1 púpozott kávéskanál zselatin
oldalára mandula forgács
A piskótához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a keményre felvert tojások habját.
Már csak fakanállal óvatosan beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
A pudingport a tojások sárgáival, a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük, s kevergetve kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, a díszítéshez félretesszük belőle az 1/3-ad részét, a többit beleforgatjuk a pudingos krémbe, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és a leszűrt gyümölcsöket.
A tortát 3 lapra szeljük, a kapcsos tortaformában töltjük meg a krémmel.
Hűtőbe tesszük dermedni pár órára, bevonjuk tejszínhabbal, tetejét kirakjuk gyümölcsökkel.
Leöntjük a befőtt levében, lassú lángon felolvasztott, kevergetve langyosra hűtött zselével. Tejszínhab rózsákkal díszítjük. A torta oldalát pirított mandulaforgáccsal díszítjük.
25 dkg mascarpone kb.10 dkg porcukorral kikeverve. Másik tálban 25 dkg gesztenyemassza 1 dl tejszínnel kikeverve. Ezután a két masszát finoman összekevered és kész is.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojássátgákat 40 g cukorral habosra keverjuk. A maradék cukorral, sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjéket. A kikevert tojássárgákba laza mozdulatokkal alulról felfelé hozzá...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA habtejszínt egy edényben meglangyosítjuk és beletördeljük a csokoládét. Lassú tűzön, állandó keverés mellett addig melegítjük, amig teljesen elolvad a csokoládé. Jól elkeverjük...
Elkészítési idő: 2 x fél óra Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A csokoládét egy tálkába tördeljük, és gőz felett felolvasztjuk. Hozzákeverjük a krémsajtot, elkeverjük. Levesszük a tűzről, elkeverjük benne a tojássár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű