Piskóta: 6 tojás, 6 ek. víz, 18 dkg porcukor, 15 dkg liszt, 3 dkg kakaópor, 0,5 dl olaj, 1 sütőpor
A hozzávalókból 24 cm-es kapcsos tortaformában (zsírozott, lisztezett) piskótát sütünk 180 °C-ra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt. Tűpróba!
Sötét csokikrém: 2 tojás, 10 dkg cukor, 1 ek. liszt, 1 dl tejszín, 10 dkg olvasztott étcsoki, 10 dkg vaj
Fehér csokikrém: 2 tojás, 10 dkg cukor, 1 ek. liszt, 1 dl tejszín, 1 vaníliás cukor, 10 dkg olvasztott fehércsoki, 15 dkg vaj
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, liszttel, felöntjük a tejszínnel és sűrűre főzzük. Folpackkal letakarva kihűtjük. Közben a csokit felolvasztjuk és a krémbe keverjük. Végül jól kihabosítjuk a vajjal.
Mindkét krémet ugyanúgy készítjük el.
Felhasználásig hűtőbe tesszük, hogy kicsit szilárduljon. Akár előző nap is elkészíthetjük.
A tortakarikát 3 lapba vágjuk és megtöltjük a krémekkel: a krémeket elfelezzük, az 1. lapra étcsokis krém, középre fehércsokis, a tetejére étcsokis és az oldalára megint fehércsokis krém kerül. A fehércsokisból hagyjunk keveset a díszítéshez, de bármi mással is díszíthetjük, pl. tejszínhabbal, de anélkül is nagyon tömény
1. Keverd el a túróta citrom héjával, a 2 tojással és a vajjal. Tegyél hozzá egy csipet sót és ízlés szerint édesítőt. Ezt keverd krémes állagúra, ha könnyebb, akkor használhatsz g...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA gesztenyemasszát kiolvasztjuk. A tej nagy részét egy lábosba öntjük és feltesszük melegedni. kb. 1 dl hideg tejben elkeverjük az étkezési keményítőt és a cukrot. A többi tejhez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jó alaposan összeturmixoljuk, majd egy 20 cm-es tortaformába készre sütjük. (Előmelegített sütőben 190 fokon 50-60 perc alatt) Tudom, hogy olyan finom, hogy az egés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta készítése: A négy egész tojást és a cukrot elektromos habverővel legalább öt percig keverjük maximális fokozaton, majd beleforgatjuk a liszttel elkevert kakaót. Papírral...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű