5 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
90 g búzaliszt (BL55)
90 g kristálycukor
400 g baracklekvár
A tojásokat szétválasztjuk.
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük.
A fehérjét keményebb habbá verjük.
A cukros tojássárgáját, és a fehérjehabot összekeverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot.
Majd apránként hozzákeverjük a lisztet is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk (25x33 cm).
180 C-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük a piskótát légkeverés nélkül.
A piskótát szilikonos sütőpapírba tekerjük, úgy hogy a piskóta bőrös fele legyen kifelé. Így felveszi majd a későbbi tekercs formáját.
Ha kihűlt, csavarjuk ki a papírból.
Kenjük meg lekvárral, és csavarjuk fel.
Tegyük hűtőbe 2-3 órára.
Végül szeletelhetjük, és élvezhetjük munkánk gyümölcsét. :)
A kekszet összetörjük (nagyon apróra), a vajat megolvasztjuk és összekeverjük a keksszel. A tortaformába belenyomkodjuk a kekszes-vajas alapot és előmelegített sütőben 10 percet sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKrém: - 3 doboz Mascarpone , 0,5 l tejszín , 6-7 lap zselatin , vaníliacukor, ízlés szerint még cukor A tejszínt felverjük majd fokozatosan a mascarponéval mixeljük össze A zs...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMake the Cake: Preheat oven to 350 degrees F. Grease three 8-inch round cake pans, line the bottoms with rounds of parchment paper, grease the parchment, then flour the insides of...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz