5 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
90 g búzaliszt (BL55)
90 g kristálycukor
400 g baracklekvár
A tojásokat szétválasztjuk.
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük.
A fehérjét keményebb habbá verjük.
A cukros tojássárgáját, és a fehérjehabot összekeverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot.
Majd apránként hozzákeverjük a lisztet is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk (25x33 cm).
180 C-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük a piskótát légkeverés nélkül.
A piskótát szilikonos sütőpapírba tekerjük, úgy hogy a piskóta bőrös fele legyen kifelé. Így felveszi majd a későbbi tekercs formáját.
Ha kihűlt, csavarjuk ki a papírból.
Kenjük meg lekvárral, és csavarjuk fel.
Tegyük hűtőbe 2-3 órára.
Végül szeletelhetjük, és élvezhetjük munkánk gyümölcsét. :)
Piskóta töltés:1. lapra olvasztott nutella. Erre tejszínt felverni,ketté osztani. 2csoki pudingot meg főzni 6dl tejbe és ha kihűlt a tejszínhez keverni. Ennek felét a nutellára ke...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA morzsásra tört kekszet dolgozd egyneműre a fölolvasztott zsiradékkal, majd nyomkodd egyenletesen a forma aljába. Tehetsz alá zsírpapírt is, így könnyebb lesz kiemelni a formából...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzínezhetjük amilyenre szeretnénk. kiváló fondant tetejére pl . víz készítésére.
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Egy 22-26 cm átmérőjű formát sütőpapírral kibéleljük. 2. Az aljához való hozzávalókat összekeverjük és a sütőforma alján ellapogatjuk. 3. Szórjuk meg az alját áfonyával. 4. K...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepes