menu

Családireceptkönyv.hu

Klasszikus piskótatekercs


Írta:

Elk. idő: 180 perc
Adag: 1 rúd
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
90 g búzaliszt (BL55)
90 g kristálycukor
400 g baracklekvár

Elkészítés:


A tojásokat szétválasztjuk.
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük.
A fehérjét keményebb habbá verjük.
A cukros tojássárgáját, és a fehérjehabot összekeverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot.
Majd apránként hozzákeverjük a lisztet is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk (25x33 cm).
180 C-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük a piskótát légkeverés nélkül.
A piskótát szilikonos sütőpapírba tekerjük, úgy hogy a piskóta bőrös fele legyen kifelé. Így felveszi majd a későbbi tekercs formáját.
Ha kihűlt, csavarjuk ki a papírból.
Kenjük meg lekvárral, és csavarjuk fel.
Tegyük hűtőbe 2-3 órára.
Végül szeletelhetjük, és élvezhetjük munkánk gyümölcsét. :)

Klasszikus piskótatekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Barackos túrótorta
Barackos túrótorta

Először megcsináljuk a piskótát úgy, hogy a tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a kristálycukrot kihabosítjuk a tojások sárgájával. A lisztet és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Jasminka epertortája
Jasminka epertortája

Ezt mind osszekeverni es tortaformaba tenni (tortaformat ki belelni sutopapirral). Sütni 175 C-on, légkeverés mellett ugy kb 35 percet. Gyümölcstórta formában is jó volt. Érzékeny,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancsos túrótorta.
Narancsos túrótorta.

A kekszet morzsoljuk össze,majd adjuk hozzá az olvasztott, meleg vajat. Keverjük alaposan össze, majd öntsük, és nyomkodjuk bele egy sütőpapírral kibélelt tortaformába. Ezután tegy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Kakaós-vizes piskóta
Kakaós-vizes piskóta

1. A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket a hideg vízzel jól felverjük,apránként adjuk hozzá a cukrokat ,kemény habbá verjük. 2. A lisztet a kakaóporral,sütőporral összekeve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk