menu

Családireceptkönyv.hu

Mogyorós Kinderbueno torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 28 cm-es tortaformához (7-8 főre):

Az alsó lap hozzávalói:
15 dkg földimogyoró (ebből egy maréknyit félrerakunk a díszítéshez)
2 ek liszt
2 ek háztartási darált keksz
6 db tojásfehérje
6 ek cukor
1 ek napraforgó olaj
0.5 csomag sütőpor

A krém összetevői:
0,5 liter tej
6 db tojássárgája
3 ek rétesliszt
10 dkg olvasztott étcsokoládé
20 dkg margarin
5 ek cukor
1 csomag vaníliás pudingpor

Többi réteghez:
20 dkg háztartási keksz
3 dl langyos tej
20 dkg nutella (mogyorókrém)

Tetejére:
3 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
kevés reszelt ét- vagy tejcsokoládé
mogyoró

Elkészítés:


A tojásfehérjéket a cukorral felverjük keményre, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd sütőpapírral bélelt tortaformába (28 cm-es) öntjük, és megszórjuk a durvára vágott mogyoróval.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Amikor kész, a sütőpapírt leszedjük, és még melegen rákenjük a folyós nutellát (mikróban melegítjük, ha szükséges).

A krémhez a pudingport, a lisztet és a tojássárgáját csomómentesre keverjük, és lassan hozzáadagoljuk a tejet, és sűrű krémmé főzzük. A tetejét fóliával letakarjuk, és így hagyjuk kihűlni.
Ha a krém kissé kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert cukor és margarin keverékét.
Megfelezzük, és az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét.
Ezek után összeállítjuk a tortát: mogyorós-nutellás alap, langyos tejbe forgatott keksz, sárga krém, langyos tejbe forgatott keksz, és végül a csokis krém.
Ha ez kész, hideg helyre tesszük pár órára, ezalatt szépen megdermed és a keksz is megpuhul.
Fogyasztás előtt frissen a tetejére kenjük a felvert tejszínhabot (ízlés szerint akár habrózsával lehet díszíteni), és ráreszelünk egy kevés csokoládét, valamint a félretett mogyoróval díszítjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://sylvia-gasztro-angyal.blogspot.hu/search/label/tort%C3%A1k

Mogyorós Kinderbueno torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Máktorta liszt nélkül
Máktorta liszt nélkül

A tojások fehérjéjét egy csipet sóval habosra verjük, majd fokozatosan hozzáadunk 10 dkg cukrot és tovább verjük amíg szép fényes nem lesz. Ezután a sárgáját is habosra keverjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromos túrótorta
Citromos túrótorta

Elkészítése: 1.a lisztet a munkalapra szitáljuk és mélyedést nyomunk bele,a tojást hozzáadjuk. 2.A vajat darabokban a liszt közepébe tesszük,a cukrot és a vaníliás cukrot bel...

Elkészítési idő: 50-60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Őrség Zöld Aranya
brigz Kedvelnék
Őrség Zöld Aranya

Édes ostya: Keverjük össze a hozzávalókat és kenjük ki vékonyan sütőpapírra, majd süssük 180°C-on 10 percig. Akkor jó, ha már aranybarna. Hűtsük ki és törjük apró darabokra. T...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Szőlőtorta
Szőlőtorta

A 25 dkg lisztet összegyúrjuk 15 dkg margarinnal, 1 tojássárgájával, a kiskanál cukorral, egy kevés sóval és annyi tejjel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Egy órát pihentetjük, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk