Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Japán sajttorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kéreg:
3/4 csésze (kb 100 g) apróra zúzott Emésztési keksz (vagy más édes keksz)
3 evőkanál (50 g) vaj, olvasztott Töltelék: 250g (8oz) Philadelphia krémsajt, szobahőmérsékleten 2 evőkanál friss tej 1 csésze könnyű tejföl 1 / 2 csésze + 3 evőkanál porcukor 1/2 evőkanál citromlé 3 tojássárgája , 1 teáskanál vanília-kivonat 2 teáskanál kukoricaliszt / kukoricakeményítő 3 tojásfehérje módszer

Elkészítés:


Melegítsük elő a sütőt 160 ° C (325 ° F). Grease és a vonal az alapja egy 20 cm-es (8 hüvelyk) tapadásmentes springform torta formába tapadásmentes sütőpapírral. Készítsünk másik serpenyőben (vagy sütőedénybe / tortaformát stb rendben van), néhány forró vízzel (kb 1 centi mély) ahol meg kell, hogy tegye a sütőbe később együtt a süteményt. Ez biztosítja a nedvességet a sütőbe, amikor a torta sütés és segít megelőzni a repedések kialakulását a sütemény tetejére.
Egy kis tálban keverjük össze a hozzávalókat a kéreg egy kanállal, amíg egyenletesen együttvéve. Nyomja meg a keverék erősen a bázis az előkészített torta ón.
Segítségével elektromos keverő, beat sajt tej közepes sebességű simára. Beat a tejföl, 1/2 csésze cukor, citromlé, sárgáját és a vanília kivonatot amíg jól kombinálható. Beat a kukoricaliszt.
Egy másik tálban habverővel tojásfehérjét lágy csúcsokat, majd hozzáadjuk a maradék 3 evőkanál cukrot. Tovább a habverővel, amíg éppen csak merev csúcsokat. Óvatosan hajtsuk tojásfehérje elegyet a sajt keveréket fent, amíg jól kombinálható.
Öntsük a torta ón át a kéreg. Helyezzük az edényt forrásban lévő vízben (a fenti 1. lépést) a legalacsonyabb állvány a sütő. Helyezzük a torta a középső rack, és süssük 50 percig, vagy amíg enyhén aranybarna. A tetején a torta lesz még egy kis támolygó, amikor mozgatja az ón. Kapcsolja ki a sütőt. Hagyja, hogy a sütemény ülni a sütőben 1 órán keresztül a sütő ajtót. Ezt követően, akkor hagyja nyitva az ajtót, és egy hüvelyk rés és hagyjuk a süteményt hűlni másik 2-3 óra. Akkor hagyjuk az ajtót zárva is, ha azt szeretnénk, (ez csak hosszabb ideig tart, cool!). Míg a torta hűl, a tetején a torta is elkezdenek jönni lassan lefelé. Rendben van. A tetején a torta lesz sima és vízszintes, és ne összeomlik, ha hagyjuk, hogy lassan kihűlni a sütőben.
Míg a torta hűl, a fél elkezd zsugorodni, és jön ki az oldalán a tortaformát. Ezen a ponton, akkor távolítsa el a tortát a sütőből, és fuss egy éles késsel körül szélén a formából. Gyorsan tegye a torta vissza a sütőbe, és zárja be a sütő ajtaját (vagy hagyja 1 inch nyitva).
Miután a torta teljesen ki nem hűlt (ha ez csak egy kis meleg, ez rendben is), vegyük ki a sütőből, és hűtőszekrényben 4-6 órán át.
Távolítsuk el a sajttorta a serpenyőbe. Szeletekre vágva meleg éles késsel. Por porcukorral, és tálaljuk eperrel és tejszínnel, ha szükséges.

Japán sajttorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anett
Málnás mousse torta
Málnás mousse torta

https://www.youtube.com/watch?v=MInRG0Mgk54 : a torta linkje I. Kekszes alap készítése: 1. Darálóban ledaráljuk a kekszet, majd ráöntjük az olvasztott vajat, összekeverjük a ke...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
CSALÁDFA TORTA PÁROM SZÜLETÉSNAPJÁRA.. hatlapos
CSALÁDFA TORTA PÁROM SZÜLETÉSNAPJÁRA.. hatlapos

TÉSZTA........AZ ANYAGOKAT ÖSSZEÁLLÍTJUK ÉS HAT RÉSZRE OSZTJUK MAJD HAT LAPOT SÜTÜNK GÁZ TEPSI HÁTÁN.. KRÉM...TEJET FELFŐZZÜNK AKAKAÓS PUDINGGAL ÉS ÍZLÉS SZERINTI CUKROT ADUNK HOZ...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Oreo torta
Oreo torta

A kekszből 8 db-ot törjünk össze, majd keverjük az olvasztott vajjal, és öntsük bele a masszát egy kapcsos tortaformába. A hideg tejszínt tegyük egy tálba és kézi habverővel dolgo...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tejfölös almatorta
Tejfölös almatorta

A meghámozott alma magházát kiemeljük, húsát felszeleteljük, citromlével meglocsoljuk. A vajat 15 dkg cukorral, a sóval és a citromhéjjal krémesre kikeverjük. Egyenként beledolgozu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk