a tortához:
25 dkg főtt cékla
20 dkg minimum 75 %-os étcsokoládé
15 dkg kókuszolaj (nem paleozóknak vaj)
4 evőkanál főzött kávé
5 tojás
15 dkg őrölt mandula (nem paleozóknak finomliszt)
3 evőkanál holland kakaó
1 teáskanál gluténmentes sütőpor
10 dkg eritrit (nem paleozóknak cukor)
a madártej habhoz:
20 dkg Totu krém extra
2 dl kókusztejszín
5 dkg eritrit
3 tojásssárgája
1 vaníliarúd kikapart magjai
A tortához a céklát botmixerrel pürésítjük. A csokoládét a kókuszolajjal és a kávéval vízgőz fölött felolvasztjuk, visszahűtjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját az eritrittel fehéredésig keverjük, amikor a térfogata megnőtt hozzáadjuk a kihűtött, de még folyékony csokoládékeveréket. Hozzáforgatjuk a kakaóval és sütőporral elkevert mandulát, majd a céklát is. A tojásfehérje hab harmadával az egészet fellazítjuk és végül óvatosan, hogy össze ne törjön hozzákeverjük a maradék habot is. 22 centis sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Szeletelés előtt kihűtjük. Madártej habbal kínáljuk, amihez annyi a dolgunk, hogy a hozzávalóit alaposan összekeverjük, habszifonba tesszük és 2 patront csavarunk hozzá.
A joghurtot, kefirt, cukrot, vaníliacukrot, és a zselatint egy lábasba felmelegítem. Forralni nem szabad! LEHŰTJÜK és beletesszük a felvert tejszínhabot, amivel összekeverjük. A...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Közepes3 evk vizet 8 g zselatinnal összekeverünk. ( hagyjuk állni ) 15 dkg cukort 1evk mézzel, féldeci vízzel szirupot főzünk. Ha kész, levesszük a tűzről és belekeverjük az áztatott zs...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA piskótát megcsináljuk. A tejből a lisztből sűrű pépet főzünk majd lehúzzuk a tűzről és hagyjuk kihűlni. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral és a kih...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegkezdőzhet a rétegezés: Gyümölcs Zselatin Túró Gyümölcs Zselatin
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű