Piskóta:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál vanília kivonat
- 1 citrom héja
- 1 tojás sárgája
- 1 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál víz
- 1 csipet só
Töltelék:
- 75 dkg túró
- 3 tojás sárgája
- 2 evőkanál tejföl
- citromhéj
- vanília
- lekvár
Összesen 20 percig kell sütni 180 fokon.
180 fokon 10-15 percig kell sütni.
A piskótával kezdünk: 160 fokra bemelegítjük a sütőt (nem légkeveréses!). A tojások sárgáját fehéredésig keverjük. Ezután habot verünk a tojásfehérjékből: először egy kicsit felve...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA megtört diót es a darált diót kicsit megpiritjuk és kihütjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük,hozzá adjuk a puha vajat és a marcipant kicsit felmelegitjük és el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. A fehérjét keményebb habbá verjük. A cukros tojássárgáját, és a fehérjehabot összekeverjük, vigyázva, ho...
Elkészítési idő: 180 perc Nehézség: Könnyűsütőt előmelegítjük 160 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső mód (140 fok légkeveréssel) és egy 20 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A vajhoz öntjük a tejet és felforrósít...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű