Piskóta:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál vanília kivonat
- 1 citrom héja
- 1 tojás sárgája
- 1 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál víz
- 1 csipet só
Töltelék:
- 75 dkg túró
- 3 tojás sárgája
- 2 evőkanál tejföl
- citromhéj
- vanília
- lekvár
Összesen 20 percig kell sütni 180 fokon.
180 fokon 10-15 percig kell sütni.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A csokoládét felolvasztjuk, langyosra hűtjük, a mascarponét és a tojások sárgáját is hozzákavarjuk. A csokoládés keveréket a tojáshabhoz adj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először a krémet készítem el. A gesztenyemasszát kikeverem a mascarponéval a tejszínnel és pici rummal. 2. 1 kisebb tálat folpackkal kibélelek. 3. A babapiskótákat éppen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 180 fokra. A kekszet daráljuk apróra. A vajat olvasszuk fel, keverjük össze a kekszmorzsával. Egy 23 centiméteres tortaforma aljába egyengessük el a tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd be a sütőt 150 fokra, vajazd ki a 23 cm-es tortaformát, és bélelj ki egy tepsit alufóliával – a sajttorta sütés közben “ereszt”, szóval később ne a sütődet vagy a tepside...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes