Alaphoz:
1 csomag gesztenyepüré
10 dkg darált háztartási keksz
6 dkg margarin
pici tej
Krémhez:
1 csomag főzős vaníliás pudingpor
3 dl tej
1 evőkanál vaníliás cukor
12,5 dkg margarin
12 dkg porcukor
Közé:
12 babapiskóta
2 dl tej
rum (aroma)
3 dl habtejszín a tetejére
A gesztenyét a darált keksszel és az olvasztott margarinnal összekeverjük és annyi tejet öntünk hozzá, hogy formálható masszát kapjunk. Nagyjából egy, maximum másfél dl. Egy 22 cm átmérőjű kapcsos forma aljába nyomkodjuk egyenletesen a masszát.
A krémhez a pudingot a tejjel és a cukorral addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, majd celofánnal közvetlenül lefedjük és kihűtjük. Ha sietünk, hideg vizes fürdőbe tesszük a lábast. Amikor kihűlt, akkor kikeverjük a margarint a porcukorral, majd alaposan eldolgozzuk benne a puding alapot is. Ennek a krémnek a felét elsimítjuk a gesztenyemasszán.
A tejbe rumaromát keverünk, majd egyesével megmártjuk benne a piskótákat és a krémre fektetjük. A piskótákat a krém másik felével betakarjuk.
A tejszínből kemény habot verünk és elsimítjuk a tortánk tetején. Egy éjszakára hagyjuk hűtőben állni, hogy a babapiskóta is kellően megpuhulhasson. Másnap szeletelhetjük is a finomságot!
4,6 cm oldalú szabályos ötszögekből és hatszögekből készûl.
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kekszet morzsalékosra aprítjuk majd összekeverjük a megolvasztott vajjal, és egy tortaformába nyomkodjuk, majd a hűtőbe tesszük. 100 ml tejszínt összekeverünk 10 g zselatinnal....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElső lépésként leszűrjük a meggybefőttet, a levét félretesszük. A meggyet hagyjuk egy szűrőben jól lecsöpögni. A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből egy csipet só...
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: Könnyű1, megsütjük a vékony piskótát és kihűtjük. 2. A hideg tejszínt habbá verjük, félretesszük. 3. A szedert leturmixoljuk. Szűrőn átpasszírozzuk, hogy magok ne maradjanak benne. 4....
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: Könnyű