A piskótához
120 g darált mandula
120 g kristálycukor
6 db tojásfehérje
2 evőkanál barnacukor
1 csipet só
1 evőkanál kakaópor - holland
A krémhez
150 g vaj
100 g kristálycukor
6 db tojássárgája
150 ml habtejszín (30-32%-os) - Készüljünk együtt az ünnepekre!
1 evőkanál étkezési keményítő
A tetejére
mandula (szeletelt, pörkölt)
Először kettéválasztjuk a tojásokat, és a sárgáját félretesszük a krémhez .A fehérjét elkezdjük felverni a cukorral, majd mikor már kemény és fényes a hab, szép óvatosan hozzákeverjük a mandulát, a sót, a barna cukrot, és a kakaóport is.
Homogénre keverjük a masszánkat, és egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük.
180 C fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük,majd kiborítjuk a formából, és hagyjuk picit hűlni.
Ezalatt elkészítjük a krémet. A vaj kivételével minden hozzávalót egy lábosba öntünk, és kb. 10 perc alatt összeforraljuk. Közben folyamatosan kevergetjük, míg szép fényes és sűrű nem lesz. Lehűtjük egy kissé, majd a vajat is hozzákeverjük.
Ha kihűlt a tésztánk, kettévágjuk és megtöltjük a selymes krém egy részével. Ami megmaradt, azzal bevonjuk a torta tetejét és oldalát.
Díszítésként megszórjuk szeletelt mandulával, és már tálalhatjuk is!
A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral, közben egy másik tálban botmixerrel összekeverjük a tojássárgáját és a narancslevet, majd apró adagokban hozzátesszük a marcipánt. A kandír...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMálnazselé Először a málnazselét készítjük el. A málnát, vizzel cukorral alacsony lángon főzzük. Ha megfőtt, átszűrjük, hogy a magoktól meszabaduljunk. A keményítőt oldjuk fel egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz.A lisztet a sóval elvegyítjük, hozzáadjuk a cukrot, a vajat, a tojást, és sima tésztát gyúrunk. - Fóliába csomagoljuk, 20 percre hűtőbe tesszük. -Az almákat meghámozzuk, kettév...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: Könnyű1. Ispecite odvojeno 3 kore na sljedeći način: Za jednu koru je potrebno: 2 jaja, 2 kašike šećera, 30 g mljevenih oraha, 1 vrhom puna kašika mljevenog keksa (oko 20 g), 1 ravna k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű