100 g - tejcsokoládé
50 g - fehér csokoládé
2 evőkanál - kukoricakeményítő
250 ml - tej
150 g - vaj
3 evőkanál - porcukor
300 g - babapiskóta és amibe áztatjuk: 200 ml tej, 1 csomag vaníliás cukor
Keverjük össze a kukoricakeményítőt 5 evőkanál tejjel. A maradék tejet tegyük egy edénybe és forraljuk fel. Ezután adjuk hozzá a kikevert kukoricakeményítőt és főzzük még 1 percig. Amíg meleg, adjunk hozzá az apróra vágott tej- és fehér csokoládét. Jól keverjük össze. Sűrű puding-szerű lesz. Hagyjuk kihűlni.
Keverjük össze a vajat a porcukorral és tegyük bele a kihűlt csokoládés masszába.
Egy kerek sütőforma alját rakjuk ki babapiskótával. A piskótákat egy pillanatra mártsuk meg vaníliás tejben. Tegyünk rá egy réteg krémet, majd újra piskóta, és végül krém.
A tetejét díszítsük csokidarával vagy csokiforgáccsal. Tegyük a hűtőszekrénybe. Szépen összeáll, és utána már levehető róla a kapcsos tortaforma is.
A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként beleszórjuk a cukrot. Egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját. A sütőporral és az étkezési keményítővel elvegy...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhetj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA három tojássárgát a 3 evőkanál kristálycukorral habosra verjük. A lisztet, kakaót, sütőport átszitáljuk, elkeverjük. Hozzáadjuk a darált diót, majd a száraz hozzávalókat eldolgoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű