100 g - tejcsokoládé
50 g - fehér csokoládé
2 evőkanál - kukoricakeményítő
250 ml - tej
150 g - vaj
3 evőkanál - porcukor
300 g - babapiskóta és amibe áztatjuk: 200 ml tej, 1 csomag vaníliás cukor
Keverjük össze a kukoricakeményítőt 5 evőkanál tejjel. A maradék tejet tegyük egy edénybe és forraljuk fel. Ezután adjuk hozzá a kikevert kukoricakeményítőt és főzzük még 1 percig. Amíg meleg, adjunk hozzá az apróra vágott tej- és fehér csokoládét. Jól keverjük össze. Sűrű puding-szerű lesz. Hagyjuk kihűlni.
Keverjük össze a vajat a porcukorral és tegyük bele a kihűlt csokoládés masszába.
Egy kerek sütőforma alját rakjuk ki babapiskótával. A piskótákat egy pillanatra mártsuk meg vaníliás tejben. Tegyünk rá egy réteg krémet, majd újra piskóta, és végül krém.
A tetejét díszítsük csokidarával vagy csokiforgáccsal. Tegyük a hűtőszekrénybe. Szépen összeáll, és utána már levehető róla a kapcsos tortaforma is.
Tészta: Sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A tojásfehérjéket habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és keményre verjük,...
Elkészítési idő:A sütőt előmelegítjük 190 C-ra. Béleljünk ki sütőpapírral a legnagyobb átmérőjű kapcsos tortaformát. Először a tésztát készítsük el. A lisztet keverjük el a porcukorral, majd gyúr...
Elkészítési idő: 140 percA tojássárgákat a cukorral, és apránként hozzáadva a 12 kanál vizet, habosra keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet a szódabikarbónával összekeverjük, és felváltva a...
Elkészítési idő: