menu

Családireceptkönyv.hu

Főzött csokoládékémes gyors torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


100 g - tejcsokoládé
50 g - fehér csokoládé
2 evőkanál - kukoricakeményítő
250 ml - tej
150 g - vaj
3 evőkanál - porcukor

300 g - babapiskóta és amibe áztatjuk: 200 ml tej, 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:


Keverjük össze a kukoricakeményítőt 5 evőkanál tejjel. A maradék tejet tegyük egy edénybe és forraljuk fel. Ezután adjuk hozzá a kikevert kukoricakeményítőt és főzzük még 1 percig. Amíg meleg, adjunk hozzá az apróra vágott tej- és fehér csokoládét. Jól keverjük össze. Sűrű puding-szerű lesz. Hagyjuk kihűlni.

Keverjük össze a vajat a porcukorral és tegyük bele a kihűlt csokoládés masszába.

Egy kerek sütőforma alját rakjuk ki babapiskótával. A piskótákat egy pillanatra mártsuk meg vaníliás tejben. Tegyünk rá egy réteg krémet, majd újra piskóta, és végül krém.

Trükkök, tippek, praktikák:


A tetejét díszítsük csokidarával vagy csokiforgáccsal. Tegyük a hűtőszekrénybe. Szépen összeáll, és utána már levehető róla a kapcsos tortaforma is.

Főzött csokoládékémes gyors torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajttorta
Sajttorta

Készítsük el a kérget. Melegítsük elő a sütőt (180°C) és a tortaformát (26 cm) béleljük ki sütőpapírral. A darált kekszet és az olvasztott vajat jól összekeverjük, majd a formába b...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Gesztenye torta
Gesztenye torta

180 fokra kapcsoljuk a sütőt. Sütőpapírral béleljük a 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, ezzel is tov...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gesztenyés torta
Gesztenyés torta

1. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral nagyon krémesre, habosra kevertem. 2. A felengedett gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörtem, az étcsokoládét késes aprítóval felapr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Svéd mandulatorta
Svéd mandulatorta

Tészta: 1. A mandula pelyhet durvára törjük, majd összekeverjük a mandulaliszttel és a kakaóporral. 2. A tojásfehérjéket felverjük a cukorral, majd szépen összeforgatjuk a száraz...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk