25 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 2 ek tejföl
- 2 cs. vaníliás cukor
- 1/2 citrom reszelt héja
- 2 dl növényi tejszín (Hullalá)
- gyümölcs
- tortazselé
A túrót villával áttöröm.Belekeverem a cukrot a vaníliás cukrot,a citromhéjat,és a tejfölt.A tejszínt kemény habbá verem és hozzákeverem a túróhoz.Ha rendes tejszínt használok 1 dl vízben 1 dkg zselatint megfőzök ,langyosra hűtök és a tejszín előtt hozzákeverem a túróhoz.A kész tölteléket rásimítom a piskótára úgy hogy ne legyen hézag a tortaforma szélénél.Kirakom a tetejét gyümölccsel.Fagyasztóba rakom amíg megfőzöm a tortazselét a tetejére.A leírtak szerint elkészítem a tortazselét majd ha langyosra hűlt ráöntöm a torta tetejére.Hűtőbe teszem amíg megdermed a zselé.Kiveszem a tortaformából és szeletelem.
A vajas piskótához a puha vajat a porcukorral és a citrom lereszelt héjával kihabosítom, majd két-három részletben hozzádolgozom a lazán felvert tojásokat is. Végül belekeverem a l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsük el egymás után a két tésztalapot. Mindkét eljárás uaz, csak a sötétlapnál adunk hozzá 2 e kakaót. A joghurtot keverjük össze a tojással, adjuk hozzá a cukrot, majd az e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA grillázs elkészítése: A grillázshoz 20 dkg durvára vágott dióhoz keverjünk 2-3 ek kristálycukrot, majd állandó kevergetés mellett, karamellizáljuk aranybarnára. Ezután öntsük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. a tojásfehérjét fényes, kemény habbá verjük, miközben hozzáadjuk a porcukrot, majd felváltva,apránként beleforgatjuk a kakaóporral, sütőporral vegyitett lisztet. A masszát a va...
Elkészítési idő: 2 ora Nehézség: Könnyű