Hozzávalók a tésztához:
15 dkg cukor
20 dkg liszt
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 tojás
1 kiskanálnyi sütőpor
3 evőkanál főtt kávé
Hozzávalók a krémhez:
3 evőkanál liszt
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
20 dkg barna cukor
2 tojás
3 dl tej
12dkg vaj
A díszítéshez:
15 dkg étcsokoládé
2 teáskanálnyi vaj
5 dkg csokoládéreszelék
Tálba tesszük a hozzávalókat és robotgéppel összedolgozzuk, ha a tészta sűrűvé vált kivajazott sütőformába öntjük és 180 fokon 40 percen át sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd ketté vágjuk. Közben elkészítjük a krémet.
A lisztbe keverjük a kakaóport és a cukrot, majd habosra keverjük a tojást és összedolgozzuk vele. Felhígítjuk tejjel és lassan kis lángon elkezdjük főzni, egészen addig amíg krémessé válik. A krémet főzés közben folyamatosan kevergetni kell, hogy ne legyen csomós. Mikor elkészült, kihűtjük és ha langyos belekeverjük a vajat. A tésztát belocsoljuk a kávéval, majd megkenjük a krémmel. Közben a csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk és belekeverjük a teáskanálnyi vajat, ezzel vonjuk be a süteményt. A tetejére csokoládéreszeléket szórunk és már tálalhatjuk is.
Tipp: Amennyiben a sütemény külsejét is a krémmel szeretnénk bevonni, érdemes legalább másfélszeres adagot készíteni belőle.
Egy 18 és egy 23 cm-es kerek piskótalapot, valamint egy téglalap alakú piskótát sütünk, amit még langyosan feltekerünk. Ha kihűlt, megkenjük 15 dkg sárgabaracklekvárral és felszele...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA fehérjét a sóval és a porcukorral kemény habbá verjük, majd két részletben beleforgatjuk a mandulás pisztáciát. A tésztát 18 cm-es tortakarikában 180°C-on kb 15 perc alatt készre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű:Egy kapcsos tortaformát kirakunk jó szorosan babapiskótával. A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben. A pudinporokat elkeverjük 2,5 dl vízben és az almára öntjük. Sűrűsödés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet átszitálom, a tojásokat pedig villával kicsit felverem. A mézet egy magasabb lábosba öntöm és takaréklángon elkezdem melegíteni. Ha már szépen forr, leveszem a tűzről és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű