Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Red Velvet (Vörösbársony torta)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók egy 21 cm-es tortaformához:
3 tojás
15 dkg vaj
25 dkg cukor
25 dkg liszt
1-2 ek kakaópor
1-2 csepp vaníliaaroma
1-2 ek piros ételfesték
1,5 dl natúr joghurt
1 csipet só
1 kk szódabikarbóna
1 kk ecet

Krémhez:
50 dkg mascarpone krémsajt
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1,5 dl tejszín

Elkészítés:


A vajat kissé megolvasztjuk és a cukorral habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a tojásokat folyamatos keverés mellett. Ezután hozzávegyítjük a többi folyékony anyagot, végül a lisztet, sót szódabikarbónát, így jó sűrű tésztát kapunk, de ettől ne ijedjünk meg. A sütőt 180 C-ra melegítsük elő. A tésztánkat osszuk 2 felé, és külön – külön 25-25 percig süssük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, ha netán még kissé nyersnek tűnne még 5 percet süssük. picit ragadósabb lesz a tésztája, mint a hagyományos piskótának, de ez a tészta sajátossága a vaj miatt. Általában fehér krémmel töltik, úgy látványos. Készíthetjük még Black velvet (fekete) vagy Green velvet (zöld) ételfestékkel is. Vagy akár kombinálhatjuk is s a színeket. A tortalapokat hagyjuk kihűlni és kétfelé vágjuk őket.
A mascarponét a cukrokkal simára keverjük. A tejszínt robotgép segítségével keményre verjük, tehetünk bele habfixálót is, majd a mascarponés krémhez adjuk. A krémet a tortalapok közé töltjük, és hagyunk a külső borításra is. Ha a tortalapokból maradt vissza anyag, azt összemorzsoljuk, és a krémmel borított tortánk oldalát, vagy tetejét díszíthetjük vele. ennek hiányában használhatunk kókuszreszeléket, vagy manduladarabkákat is.

Trükkök, tippek, praktikák:


Red Velvet (Vörösbársony torta)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Orosz krémtorta
Orosz krémtorta

A tortalapot 3 tojásból megsütöm (A Pillekönnyű piskótámat szoktam hozzá sütni fél adagban a tortához), kihűtöm, ketté vágom. Elkészítem a krémet. Amikor a tojássárgájás puding la...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Narancsos zselé torta
Narancsos zselé torta

A zselatint áztassuk be hideg vízbe, hagyjuk jól megduzzadni, majd annyit melegítsük, amíg feloldódik ( forralni nem szabad). Hagyjuk hűlni. A tésztához robotgéppel keverjük össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Norita
Karamelkrémes torta
Karamelkrémes torta

diós-kakaós tortalaphoz: A tojásfehérjét 6 dkg cukorral kemény habbá verjük. A vajat a maradék cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a diót, lisztet, vaníliás cukrot, kakaópo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Amália
Olasz mandulatrta (Caprese)
Olasz mandulatrta (Caprese)

Először is vízgőz felett megolvasztjuk a csokit, majd félrehúzzuk hűlni. A vajat egy habverő segítségével áttörjük, majd a cukorral kikeverjük. Szétválasztjuk a tojásokat, és a sár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk