40 dkg finomliszt;
36 dkg cukor;
2 tk. szódabikarbóna;
2 dl étolaj;
2 db tojás;
5 dl joghurt;
5 dkg cukrozatlan kakaópor.
Egy tálba mérjük a száraz hozzávalókat, összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves hozzávalókat is.
Közepes hőfokon sütjük kb. fél-háromnegyed órát.
A tésztába bármit keverhetünk, amit kedvelünk.
Egy 22-24 cm-es kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A kekszet késes aprítóval vagy darálóval ledaráljuk, összekavarjuk az olvasztott vajjal, majd a tortaformába kanalazzuk...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1.) A tésztához valókat elaposan kikeverjük, bele az aprított aszalt szilvát és felvert tojásfehérjével lazítjuk. 2.) 160C fokon 15 percig, majd 140C fokon 50 percig sütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes◾️A csokit vízgőz felett felolvasztjuk. ◾️A margarint az édesítővel kikeverjük. ◾️A tojásokat kettéválasztjuk és a sárgáját a margarinhoz adjuk, majd mehet hozzá az olvasztott cs...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra melegítjük, a tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. A tészta és a habcsóklap hozzávalóit megfelezzük és külön-külön készítjük elő és sütjük meg a két lapot. 2...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes