A torta alapja:
25 dkg darált keksz
20 dkg margarin
A krém:
40 dkg mascarpone vagy más natúr krémsajt
4 dl tejszín
8 dkg cukor
10 dkg Extra Jam (sárgabaracklekvár)
1 tk. vanília aroma
fél citrom leve
2 tk zselatin por
A tetejére:
5-6 szem őszibarack befőtt
1,5 dl őszibarack lé
3 tk. zselatin por
A margarint felolvasztjuk, összekeverjük a darált keksszel, majd a tortaforma /25cm/ aljára nyomkodjuk
Egy tálban géppel kikeverjük a krémsajtot, tejszínt, citromlét, cukrot, vanília aromát, baracklekvárt és a kevés vízben feloldott zselatint.
Az egészet a tortaformába töltjük, elsimítjuk, és a hűtőbe tesszük 1-2 órára.
A tortánkat kivesszük, a tetejét kirakjuk vékonyra szeletelt barackkal, majd ráöntjük a kevés vízzel és barack lével kikevert zselatint.
Én csak másnap szeleteltem, hagytam megdermedni.
A tésztához a tojássárgáját a cukor felével habosra keverjük, a tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóval összekeverjük. A kétféle tojásos mas...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KönnyűA tészta elkészítése: A tojásokat válaszd ketté és a tojásfehérjéket verd kemény habbá, add hozzá kanalanként a cukrot. A tojássárgájákat kicsit habosítsd ki és lazítsd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverjük, és a tortaforma aljára nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük. A tejszínhabot felverjük, majd belekeverjük a túrót. Ízlés szerint cukozzuk, adunk hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Habosra verjük a porcukrot a tojások sárgájával és a vízzel. Hozzáadjuk a diót, a sütőporos lisztet, a kávét, a csipet s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű