Családireceptkönyv.hu

Barackos sajttorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A torta alapja:
25 dkg darált keksz
20 dkg margarin
A krém:
40 dkg mascarpone vagy más natúr krémsajt
4 dl tejszín
8 dkg cukor
10 dkg Extra Jam (sárgabaracklekvár)
1 tk. vanília aroma
fél citrom leve
2 tk zselatin por
A tetejére:
5-6 szem őszibarack befőtt
1,5 dl őszibarack lé
3 tk. zselatin por

Elkészítés:


A margarint felolvasztjuk, összekeverjük a darált keksszel, majd a tortaforma /25cm/ aljára nyomkodjuk

Egy tálban géppel kikeverjük a krémsajtot, tejszínt, citromlét, cukrot, vanília aromát, baracklekvárt és a kevés vízben feloldott zselatint.

Az egészet a tortaformába töltjük, elsimítjuk, és a hűtőbe tesszük 1-2 órára.

A tortánkat kivesszük, a tetejét kirakjuk vékonyra szeletelt barackkal, majd ráöntjük a kevés vízzel és barack lével kikevert zselatint.

Én csak másnap szeleteltem, hagytam megdermedni.

Barackos sajttorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Rigójancsi
Rigójancsi

A tésztához a tojássárgáját a cukor felével habosra keverjük, a tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóval összekeverjük. A kétféle tojásos mas...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
Fekete-erdő torta
Fekete-erdő torta

A tészta elkészítése: A tojásokat válaszd ketté és a tojásfehérjéket verd kemény habbá, add hozzá kanalanként a cukrot. A tojássárgájákat kicsit habosítsd ki és lazítsd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Barackos túrótorta (sütés nélkül)
Barackos túrótorta (sütés nélkül)

A tészta hozzávalóit összekeverjük, és a tortaforma aljára nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük. A tejszínhabot felverjük, majd belekeverjük a túrót. Ízlés szerint cukozzuk, adunk hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Nagymama csokitortája
Nagymama csokitortája

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Habosra verjük a porcukrot a tojások sárgájával és a vízzel. Hozzáadjuk a diót, a sütőporos lisztet, a kávét, a csipet s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk