A torta alapja:
25 dkg darált keksz
20 dkg margarin
A krém:
40 dkg mascarpone vagy más natúr krémsajt
4 dl tejszín
8 dkg cukor
10 dkg Extra Jam (sárgabaracklekvár)
1 tk. vanília aroma
fél citrom leve
2 tk zselatin por
A tetejére:
5-6 szem őszibarack befőtt
1,5 dl őszibarack lé
3 tk. zselatin por
A margarint felolvasztjuk, összekeverjük a darált keksszel, majd a tortaforma /25cm/ aljára nyomkodjuk
Egy tálban géppel kikeverjük a krémsajtot, tejszínt, citromlét, cukrot, vanília aromát, baracklekvárt és a kevés vízben feloldott zselatint.
Az egészet a tortaformába töltjük, elsimítjuk, és a hűtőbe tesszük 1-2 órára.
A tortánkat kivesszük, a tetejét kirakjuk vékonyra szeletelt barackkal, majd ráöntjük a kevés vízzel és barack lével kikevert zselatint.
Én csak másnap szeleteltem, hagytam megdermedni.
Piskóta: 6 tojás fehérjét + 6 ek cukrot kemény habbá verem, majd belekeverem a sárgáját. Ezután belekeverem a diós keveréket (4 ek dió + 1/4 tk sütőpor + 4 ek liszt). Ha megsült...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKézi robotgéppel aprítsuk fel a kekszet, adjuk hozzá a puha vajat és kavarjuk össze. Ezt a keveréket tegyük 22 x 24 cm-s sütőformába, nyomkodjuk jól bele és tegyük a hűtőszekrénybe...
Elkészítési idő: 45 perc+ hűtés Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat kézi mixerrel kell kikeverni, majd a tortaformába helyezett piskótán eloszlatni. Míg a gyümölcsöket előkészítem, a torta a hűtőben pihen. Ehhez a tortához málnát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet apróbb darabokra törjük és az aprító táljába tesszük, a szobahőmérsékletű vajjal és egy evőkanál mogyorókrémmel együtt. Összedaráljuk a három anyagot, majd az így kapott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű