40 gramm liszt
125 gramm cukor
125 gramm olvasztott vaj
125 gramm darált mogyoró
1 tábla /125 gr/ étcsokoládé 85 %-os olvasztott
1/2 cs. sütőpor
4 tojás sárgája és a felvert fehérje
Máz a tetejére: finom lekvár, csokoládé glazúr
A tojások fehérjét felverjük, a sárgáját a cukorral fehéredési keverjük, beletesszük a darált mogyorót majd lassan belecsurgatjuk a vajat, majd a csokoládét is.
felváltva szitálva a lisztet és felvert fehérjét, fakanállal /levegősítve/ lassan belekeverjük az előtte kikevert anyaghoz.
160-180 fokos sütőben lassan sütjük kb.60 percig.
Ha kész kettévágjuk megkenjük finom lekvárral, a tetejét is a lazúr alatt
Elkészítjük a brownie-alapot: Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A csokit megolvasztjuk és félretesszük. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és végül...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűPiskótatekercs elkészítése: 4 tojásos piskótát készítünk (35x25 cm tepsihez elegendő). A tojások sárgáját 2 evőkanál cukorral habosra keverjük, majd hozzáadunk 4 csapott evőkan...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához egy közepes méretű tálban a lisztet, a puha vajat, a cukrot, egy csipet sót összegyúrunk 2 evőkanál hideg vízzel. Ha szükséges, kávéskanalanként adunk hozzá még viz...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: A tojásfehérjéket a cukorral keményre felvertem,hozzá adtam a tojás sárgákat,a citrom reszelt héját és levét és a 4 ek forró vizet. Jól kidolgoztam. A lisztet a sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű