40 gramm liszt
125 gramm cukor
125 gramm olvasztott vaj
125 gramm darált mogyoró
1 tábla /125 gr/ étcsokoládé 85 %-os olvasztott
1/2 cs. sütőpor
4 tojás sárgája és a felvert fehérje
Máz a tetejére: finom lekvár, csokoládé glazúr
A tojások fehérjét felverjük, a sárgáját a cukorral fehéredési keverjük, beletesszük a darált mogyorót majd lassan belecsurgatjuk a vajat, majd a csokoládét is.
felváltva szitálva a lisztet és felvert fehérjét, fakanállal /levegősítve/ lassan belekeverjük az előtte kikevert anyaghoz.
160-180 fokos sütőben lassan sütjük kb.60 percig.
Ha kész kettévágjuk megkenjük finom lekvárral, a tetejét is a lazúr alatt
sárgáját, lisztet, sütőport cukrot, vizet habosra keverjük. fehérjét habként hozzákeverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a zsírt vagy vajat és kezdjük el összemorzsolni. Amikor mikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: Vajat habosra keverjük a porcukorral, sóval, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. Csokit gőz felett megolvasztjuk, és hozzákeverjük az eddigiekhez. A tojásfehérjéket kemény...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt melegítsük elő 180 fokra. Keverjük össze a mandulát a kókuszliszttel, a szódabikarbónával, az összes fűszerrel, a sóval és az édesítővel. Adjuk hozzá a sütőtök felét, a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű