Hozzávalók az alaphoz:
25 dkg kakaós keksz
1 evőkanál vaj
1 evőkanál porcukor
3 evőkanál baracklé
5 dkg mazsola
A töltelékhez:
1 vaníliás pudingpor
4 evőkanál barna cukor
4 dl tej
40 dkg tehéntúró
1 evőkanál natúr joghurt
2 tasak vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
A kekszet összetörjük és a vajjal, cukorral és baracklével együtt robotgéppel összedolgozzuk. Mikor összeállt, hozzáadjuk a mazsolát is és tortaformába tesszük. Jól meg kell nyomkodni, hogy összeálljon. A pudingport és a cukrot összekeverjük a tejjel, majd megfőzzük a pudingot. A túrót és a joghurtot összekeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a kihűtött pudingot, majd a kekszes alap tetejére halmozzuk és legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Ezt követőn szeletelhetjük is.
A lisztet és a hét evőkanál porcukrot egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sütőport és a sót. Jól összekeverjük az összes száraz alapanyagok. A tojásokat szétválasztjuk, majd a...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KözepesA kekszmorzsát és a pirított mogyorót egy tálban jól összekeverjük az olvasztott vajjal és a 2 evőkanál Nutellával. A keveréket belenyomkodjuk egy tortaformába. Nekem sok esetbe...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. A tésztához gépi habverővel kihabosítjuk a tojást és a cukrot, majd belekeverjük a puha vajat, illetve a lisztet és a sütőport. Kézzel összegyúrjuk, gombócot formálunk belőle,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk az 5 tojás sárgáját, tovább keverjük, hozzáadjuk a lisztet a sót, a fahéjat, a reszelt citromhéjat és jól eldolgozzuk. A m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű