20 dkg liszt
20 dkg porcukor
1,5 dl olaj
1 kávéskanál fahéj
3 egész tojás
3 dl reszelt répa
5 dkg dió
5 reszelt csoki
vaníliás cukor
sütőpor
A hozzávalókat jól összekeverjük, közepes lángon kisütjük.
A tésztát középen elvágjuk, lekvárral bekenem a tésztát, majd kívülrő szintén bevonjuk.
A tortaszeleteket porcukorba forgatjuk.
A mandulát felaprítani, hozzáadni a cukrot, citromhéjat, lisztet és a sót. Hozzáadni a vajat, és jól elkeverni. Belekenni egy tortaformába és 20 perc alatt aranybarnára sütni,...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepespiskóta A tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük. A porcukor másik felét a sárgákkal habosra keverjük, majd hozzámixeljük az olvasztott vajat is. Összefo...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: Közepes1 dl tejszínbe beáztatjuk a zselatint, simára főzzük és kihűtjük,. A többi tejszínt kemény habbá verjük, cukrozzuk, és a kettőt összekeverjük. Hozzáadjuk a szitán áttört és reszelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kész piskótalapot visszatesszük a 26 cm átmérőjű tortaformába. Ezután elkészítjük a krémet. Lereszeljük a citromok héját, majd egy tálba öntjük a tejfölt, hozzáadjuk a cukrot, a...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Közepes