Tészta: 6 tojás
12 dkg cukor
2 evőkanál rum
11 dkg liszt
23 dkg dió
Krém: 6 dkg liszt
12 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
3,5 dl tej
15 dkg darált dió
1 teáskanál fahéj
2 evőkanál rum
2-3 evőkanál citromlé
citromhéj
30 dkg vaj
Díszítéshez: egész dió
csokoládé
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a cukor felét hozzákeverjük A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, és a rumot belecsorgatjuk. Felváltva, apránként a lisztet és a tojáshabot, végül a darált diót is beleforgatjuk. A masszát kiolajozott, sütőpapírral kibélelt, 24 centi átmérőjű tortaformába öntjük, és 180 ºC-on kb. 35 percig sütjük. A sütőt kikapcsoljuk, a tésztát benne hagyjuk kihűlni.
A krémhez a lisztet, a cukrot meg a vaníliás cukrot 1, 5 deci hideg tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, a tejes masszát belecsorgatjuk, és lassú tűzön folytonos kevergetés mellett 6-7 percig főzzük, amíg sűrű krémet kapunk. Ha kihűlt, a darált diót, a fahéjat, a rumot, a citromhéjat, a citromlevet, valamint a habosra kevert vajat is a krémhez adjuk.
A kisült és kihűlt tésztát lapjában három részre vágjuk. Mindegyik tésztalapot megkenjük 2-3 evőkanálnyi krémmel. A tetejét és a szélét szintén megkenjük, és a darált dióval megszórjuk. Tetejére tehetünl még fél diót és keves csokoládét díszként.
A sütőt 200 fokra melegítjük, a tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. A tészta és a habcsóklap hozzávalóit megfelezzük és külön-külön készítjük elő és sütjük meg a két lapot. 2...
Elkészítési idő: 1 óraA tojásokat szétválasztom, a fehérjét az almaecettel és a cukorral kemény habbá verem. A habverőt alacsonyabb fokozatra kapcsolom, a habhoz teszem a többi hozzávalót, és összekever...
Elkészítési idő:A tésztához a vajat vagy margarint cukorral, vaníliás cukorral és a tojássárgával habosra keverjük. A masszához hozzákeverjük a megpuhított csokoládét. A sütőporral elkevert lis...
Elkészítési idő: