25 dkg darált dió
20 dkg cukor (esetleg 25 , izlés szerint )
2 tasak vaníliás cukor
2 dl tej, vagy tejszín
2 evőkanál liszt
15 dkg vaj, ( margarin)
A diót egy vajjal ( margarinnal ) kikent teflonban odateszem és állandó kavargatás mellett kicsit megpiritom! A cukrot a tejjel ( tejszínnel ) van. cukorral 2 kanál liszttel összekeverem és a piritott dióra öntöm és állandó kavargatás mellett összefőzöm ( kb 5 perc )... félig kihűtöm és akkor keverem hozzá a 15 dkg vajat ( margarint ) amikor teljesen kihűlt megtöltöm a tortát , és
ezzel is vonom be (.izesithetem rummal, vagy aromával. sütöben is megpirithatom darálás előtt a diót )
A tojások fehérjét 4 evőkanál vízzel kemény habbá verjük.Közben beleszórunk 15 dkg cukrot,1 cs vaníliás cukrot.A tojássárgákat egyenként a habba dolgozzuk,majd beleforgatjuk a sütő...
Elkészítési idő:A kekszet a zacskóba apró darabokra töröm. Az így felaprított kekszet összedolgozom egy evőkanál nutellával és a szobahőmérsékletű vajjal.Egy krémlapát segítségével a mascarpone sa...
Elkészítési idő:tortalaphoz a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkavart lisztet, a kakaót és az olajat. 20 cm-es tortaformában, kb. 15 perc alatt megsütjük. A k...
Elkészítési idő: Kb 1.5óra