A piskótához:
-6 tojás
-6 kanál cukor
-6 kanál liszt
-pici só
-1 kávéskanál sütőpor
- baracklekvár
A töltelékhez:
-50 dkg túró
-4 dl tejszín
-1 vanília cukor
-1 citrom reszelt héja
-15 dkg porcukor
-8 db zselatin lap
-1 ananászkompót
-(lehet más is)
Elkészítem a piskótát sütőpapírral bélelt tepsiben, megsütöm kiborítom és forrón nedves konyharuhában feltekerem hagyom hogy kihűljön Mikor kihűlt kitekerem megkenem lekvárral és visszatekerem.
A tejszínt kemény habbá verem.
A túrót ,citromhéjat ,vaníliát,cukrot jól kikavarom és hozzáadom a beáztatott és felmelegített zselatint (a zselatint nem főzöm csak felmelegítem)és óvatosan a tejszínhabot.Beleszórom az ananászdarabokat.
A piskótatekercset ujjnyi vastagságra szeletelem.
Egy tálat kibélelek fóliával és belehelyezem a piskóta szeleteket és beletöltöm a krémet befedem azt is a tekercsekkel (ha nem elég babapiskótával pótolom)
Legalább 4 órára a hűtőben tesszük tálaláskor egy tányért teszünk rá és kiborítjuk.
A tejet csipet sóval felteszem forrni. Ha már melegszik, hozzáadom a vajat és a cukrot. Ha pedig már forró, de még nem forr, hozzáadom a búzadarát, és a kókuszreszeléket, és foly...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA darált kekszet összekeverjük a gesztenyemasszával és a vajjal, majd belesimítjuk a tortaforma aljába. 2 csomag vaníliás pudingport megfőzzük a tejjel és a cukorral, majd ha kissé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaníliarudat hosszában kettévágjuk, és 1 liter vízben 10 dkg porcukorral felforraljuk. A meghámozott, kimagozott almákat négyfelé vágjuk, a szirupba tesszük, és 5 percig főzzük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű♥ A meggyhez: A hozzávalókat egy kis edényben feltesszük főni, forrástól számítva két percig főzzük, majd kihűtjük és egy éjszakát adunk a bornak, hogy jól átjárja a meggyet. Fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes