30 dkg őrölt mandula
20 dkg cukor
25 dkg magas kakaótartalmú étcsoki
7,5 dkg kakaópor,
1,5 dl mandulatej
9 tojás
2 tk vaníliakivonat
csipet só
1/4 tk őrölt szerecsendió
sütőpor
Blansírozott őrölt mandulát a Lidlben vettem, ezt összekevertem az aprított étcsokival és 5 dkg sötét nádcukorral (legközelebb őrölt datolya lesz). Maradék cukrot a tojássárgájával krémesre kevertem.Hozzáadjuk a vaníliakivonatot, kakaót (ez legközelebb nem kerül bele), sót, szerecsendiót, mandulatejet és simára keverjük.Tojásfehérjéből közepesen kemény habot verünk és hozzáadjuk a csokis masszához. Ja, én tettem bele sütőport. 180 fokon kb 50 percig sütöttem
A piskótát elékszítem, megsütöm. 3 részre vágom. A tejszínes részt elkészíteni. 1 dl meggylében elkeverni a port, míg felforr. Habzsákba tölteni őket, körkörösen megtölteni a...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA cukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat. Mikor krémes állagúvá vált belekeverjük a lisztet, a fahéjat és a darált mandulát is. Ezt követően kivajazott sütőf...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű2014. június 6., péntek A kukoricapelyhet keverjük össze 100 g vízgőzön olvasztott csokoládéval és nyomkodjuk 21- 26 cm-es tortaforma aljába, tegyük fél órára a hűtőszekrénybe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTortalap Kimérjük a hozzávalókat, - első edényben a lisztet a kakaóval és a sütőporral (elkeverjük), - második edényben a cukrot, tejet, olajat, tojássárgájákat (elkeverjük), -...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz