30 dkg őrölt mandula
20 dkg cukor
25 dkg magas kakaótartalmú étcsoki
7,5 dkg kakaópor,
1,5 dl mandulatej
9 tojás
2 tk vaníliakivonat
csipet só
1/4 tk őrölt szerecsendió
sütőpor
Blansírozott őrölt mandulát a Lidlben vettem, ezt összekevertem az aprított étcsokival és 5 dkg sötét nádcukorral (legközelebb őrölt datolya lesz). Maradék cukrot a tojássárgájával krémesre kevertem.Hozzáadjuk a vaníliakivonatot, kakaót (ez legközelebb nem kerül bele), sót, szerecsendiót, mandulatejet és simára keverjük.Tojásfehérjéből közepesen kemény habot verünk és hozzáadjuk a csokis masszához. Ja, én tettem bele sütőport. 180 fokon kb 50 percig sütöttem
A kekszmorzsával összekeverem az olvasztott vajat, és egy 23 cm átmérőjű csatos tortaformába nyomkodom, 10-15 percre hűtőbe teszem dermedni. A sütőt 190 fokra előmelegítem. A tölte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy 26 cm-es kapcsos tortaformába készítettem(lehet kisebbe is) A kekszet egy zacsiba tettem és nyújtófával összetörtem,majd hozzákevertem a puha vajat és a diót. Ezzel kibélelte...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csokoládékat külön-külön 2,5 - 2,5 dl tejszínnel gőz fölött összeolvasztjuk. A maradék tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint kevés vízben, kis lángon langyo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKiflit karikára vágod közben a tejet ,vajat felmelegíted leveszed a tűzről bele kevered a tojást a cukrokat mákot citrom héját ráöntöd a kiflire összekevered Csatos formát ki kel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű