- 110 g cukormentes, teljes kiőrlésű keksz
- 55 g kókuszolaj
- ½ teáskanál 1:4 erősségű édesítőszer
A krém hozzávalói:
- 6 zselatinlap
- 500 g túró
- 80 g tejföl
- 1 bio citrom reszelt héja
- 25 g 1:4 erősségű édesítőszer
- 1 teáskanál vaníliakivonat vagy -aroma
A ganache hozzávalói:
- 500 ml habtejszín
- 35 g cukormentes étcsokoládé / 70%-os étcsokoládé
- 60 g cukormentes csokoládés mogyorókrém
A tetejére:
- 100 ml hideg habtejszín
- ½ teáskanál 1:4 erősségű édesítőszer
- 25 g cukormentes csokoládés mogyorókrém
◾️A kekszet a mini aprítóval alaposan összetörjük.
◾️Hozzáadjuk az édesítőszert és az olvasztott kókuszolajat, összedolgozzuk.
◾️A tortaformába nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.
◾️A zselatint 5 percre hideg vízbe áztatjuk.
◾️Kis lángon, folyamatosan kevergetve feloldjuk 5 evőkanál hideg vízzel, majd félretesszük.
◾️A túrót, a tejfölt, a citromhéjat, az édesítőszert és a vaníliát villával vagy botmixerrel alaposan összetörjük.
◾️A zselatint óvatosan hozzácsurgatjuk, és folyamatos keverés mellett alaposan beledolgozzuk.
◾️A kekszalapra simítjuk, és visszatesszük a hűtőbe.
◾️A tejszínt csípősre melegítjük, az összetört csokoládéra és a mogyorókrémre öntjük. 1–2 percig állni hagyjuk, majd óvatosan egyneművé keverjük.
◾️A túrós rétegre öntjük, és pár órára hűtőbe rakjuk.
◾️A habtejszínből kemény habot verünk, hozzáadjuk az édesítőszert, belekeverjük a mogyorókrémet.
◾️Habzsákba töltjük, és a torta tetejét díszítjük vele.
A sütőt előmelegítjük 165 fokra. A tojásokat (nem kell kettéválasztani) a kristálycukorral felverjük habosra (fehéredésig). Hozzá szitáljuk a liszt, kakaópor, sütőpor ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat válaszd ketté, a hozzávalókat mérd ki, a sütőt pedig melegítsd elő 180 fokra. Ha megvoltak az előkészületek, kezdődhet a móka. A tojások fehérjét verd kemény habbá, a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, és a tejjel. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGőz fölött a vajat és a csokit olvasszuk meg. A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig. Adjuk hozzá a lisztet, kakaót, sütőport és a vaníliaaromát, majd kavarjuk jól e...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes