- 110 g cukormentes, teljes kiőrlésű keksz
- 55 g kókuszolaj
- ½ teáskanál 1:4 erősségű édesítőszer
A krém hozzávalói:
- 6 zselatinlap
- 500 g túró
- 80 g tejföl
- 1 bio citrom reszelt héja
- 25 g 1:4 erősségű édesítőszer
- 1 teáskanál vaníliakivonat vagy -aroma
A ganache hozzávalói:
- 500 ml habtejszín
- 35 g cukormentes étcsokoládé / 70%-os étcsokoládé
- 60 g cukormentes csokoládés mogyorókrém
A tetejére:
- 100 ml hideg habtejszín
- ½ teáskanál 1:4 erősségű édesítőszer
- 25 g cukormentes csokoládés mogyorókrém
◾️A kekszet a mini aprítóval alaposan összetörjük.
◾️Hozzáadjuk az édesítőszert és az olvasztott kókuszolajat, összedolgozzuk.
◾️A tortaformába nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.
◾️A zselatint 5 percre hideg vízbe áztatjuk.
◾️Kis lángon, folyamatosan kevergetve feloldjuk 5 evőkanál hideg vízzel, majd félretesszük.
◾️A túrót, a tejfölt, a citromhéjat, az édesítőszert és a vaníliát villával vagy botmixerrel alaposan összetörjük.
◾️A zselatint óvatosan hozzácsurgatjuk, és folyamatos keverés mellett alaposan beledolgozzuk.
◾️A kekszalapra simítjuk, és visszatesszük a hűtőbe.
◾️A tejszínt csípősre melegítjük, az összetört csokoládéra és a mogyorókrémre öntjük. 1–2 percig állni hagyjuk, majd óvatosan egyneművé keverjük.
◾️A túrós rétegre öntjük, és pár órára hűtőbe rakjuk.
◾️A habtejszínből kemény habot verünk, hozzáadjuk az édesítőszert, belekeverjük a mogyorókrémet.
◾️Habzsákba töltjük, és a torta tetejét díszítjük vele.
TORTAALAP: 1. Melegítsd elő a sütőt 165 Celsius fokra. Egy közepes tálban keverd el a lisztet a kakaóporral és az édesítővel. Add hozzá az olvasztott vajat, és dolgozd jól össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA narancsokat meghámozzuk, kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk. Folpack-kal kibélelünk egy tálat (nekünk 2,5 l tál), majd az alját és az oldalát kirakjuk a narancskarikákkal és elkész...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűisztet a porcukorral, a kakaóval, a sütőporral, a tojással, a margarinnal és a kevés tejföllel összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát. Az egyiket a tepsi aljára tesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tököt puhára sütjük, 200 fokon (kb. másfél óra alatt). Kihűtjük, majd leszedjük a héját, és villával összenyomkodjuk, vagy összeturmixoljuk a belsejét. 2. A vajat a cukrokkal...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz