-1 kg alma
-25-30 db háztartási keksz
- 30 dkg meggy vagy(1 nagy üveg kompót)
- 16 dkg cukor
-400 ml tejszínhab
-20 dkg mascarpone
-2 vaníliacukor
-2 vaniliás puding
-2 lapzselatin
- mandula
Az almát lereszeljük és a cukorral (8dkg) összefőzzük mikor már a leve elpárolgott belekavarunk 1 pudingot és összefőzzük.
A meggyet kimagoljuk és a cukorral(8 dkg) összefőzzük hozzáadjuk a másik pudingot.
A zselanint beáztatjuk felolvasztjuk(nem főzzük) és a megyhez vegyitjük ,hülni tesszük .
Kikavarom a maszkarponét a vanilcukorral.
Felverem a tejszínhabot jó keményre.
A két krémet összevegyitem.(a maszkarpone+tejszinhab)
A tortaringet egy tortástányérra teszem és kirakom az alját keksz +alma +maszkarponeskrém +keksz +meggyeskrém +maszkarponeskrém ...ezt mégegyszer megismételem a maszkarponeval fejezem be.Tetejét piritott mandulával hintettem !Lehet , dióval ,mogyoróval
A tej 90%-át a cukorral feltesszük melegedni. A maradék 10%-ban elkeverjük a pudingport. Ahogy a tejben a cukor elolvadt és már meleg, beleöntjük a pudingos alapot és a citromok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Megsütjük a piskóta alapot. 2. A tejszínt habbá verjük, kiveszünk belőle a díszítéshez 2-2,5 dl-t. 3. Hozzákeverjük az egyik csomag gesztenyét. 4. A piskótalapot kettévágjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, alul-felül sütés programra, majd egy tortakarika alját kibéleljük sütőpapírral, és a külsejét alufóliába csomagoljuk, hogy ne tudjon víz becsoro...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz állítható tortakarikát 20 cm-re beállítjuk és az aljára sütőpapírt teszünk (a karika oldalára kívülről csavargatva szépen rögzítjük a sütőpapírt). Az oldalát sem sütőpapírral bo...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes