-1 kg alma
-25-30 db háztartási keksz
- 30 dkg meggy vagy(1 nagy üveg kompót)
- 16 dkg cukor
-400 ml tejszínhab
-20 dkg mascarpone
-2 vaníliacukor
-2 vaniliás puding
-2 lapzselatin
- mandula
Az almát lereszeljük és a cukorral (8dkg) összefőzzük mikor már a leve elpárolgott belekavarunk 1 pudingot és összefőzzük.
A meggyet kimagoljuk és a cukorral(8 dkg) összefőzzük hozzáadjuk a másik pudingot.
A zselanint beáztatjuk felolvasztjuk(nem főzzük) és a megyhez vegyitjük ,hülni tesszük .
Kikavarom a maszkarponét a vanilcukorral.
Felverem a tejszínhabot jó keményre.
A két krémet összevegyitem.(a maszkarpone+tejszinhab)
A tortaringet egy tortástányérra teszem és kirakom az alját keksz +alma +maszkarponeskrém +keksz +meggyeskrém +maszkarponeskrém ...ezt mégegyszer megismételem a maszkarponeval fejezem be.Tetejét piritott mandulával hintettem !Lehet , dióval ,mogyoróval
A kekszet ledaráljuk annyira, hogy a finom szemcsék mellett maradjon egy kevés, durvább darabka is, majd összedolgozzuk az olvasztott vajjal. Az egyik felét egy, az alján sütőpapír...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: KönnyűA meggyléből pudingot főzni, majd beleszórni a kimagozott meggyet is. Kb 18 meggyszemet félretettem a díszítésre. A tetejére és az oldalára reszelt csoki. Remélem, hogy finom les...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát finomra reszeljük, aztán belekeverjük a jól megmosott mazsolát és az apróra vágott kandírozott narancsot, valamint belereszeljük a citrom héját, aztán megcsöpögtetjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabfalatot daráljuk le (v. morzsoljuk össze), majd öntsük hozzá a felforrósított vajat, a tejet és keverjük össze. (ha túl száraz lenne, akkor még apránként adjunk hozzá tejet)...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű