-1 kg alma
-25-30 db háztartási keksz
- 30 dkg meggy vagy(1 nagy üveg kompót)
- 16 dkg cukor
-400 ml tejszínhab
-20 dkg mascarpone
-2 vaníliacukor
-2 vaniliás puding
-2 lapzselatin
- mandula
Az almát lereszeljük és a cukorral (8dkg) összefőzzük mikor már a leve elpárolgott belekavarunk 1 pudingot és összefőzzük.
A meggyet kimagoljuk és a cukorral(8 dkg) összefőzzük hozzáadjuk a másik pudingot.
A zselanint beáztatjuk felolvasztjuk(nem főzzük) és a megyhez vegyitjük ,hülni tesszük .
Kikavarom a maszkarponét a vanilcukorral.
Felverem a tejszínhabot jó keményre.
A két krémet összevegyitem.(a maszkarpone+tejszinhab)
A tortaringet egy tortástányérra teszem és kirakom az alját keksz +alma +maszkarponeskrém +keksz +meggyeskrém +maszkarponeskrém ...ezt mégegyszer megismételem a maszkarponeval fejezem be.Tetejét piritott mandulával hintettem !Lehet , dióval ,mogyoróval
Kb. 20 dkg durvára vágott dióhoz keverjünk 2-3 evőkanál kristálycukrot, majd állandó kevergetés mellett karamellizáljuk aranybarnára. Ezután öntsük ki egy olajjal vékonyan lekent f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alap hozzávalóit tedd egy tálba és alaposan keverd össze. Egy 23 centis jól záródó kapcsos formát bélelj ki sütőpapírral, nyomkodd bele az alapot, simítsd el, tedd hűtőbe amíg e...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a cukrot a tojássárgájával és fél csomag vaníliás cu - korral habosra kavarunk, majd a reszelt csokoládét, az õrölt ká - vét, a sütõport, a lisztet és 6 habbá vert...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesszétválasszuk a tojásokat, majd felverjük külön a fehérjét, külön a sárgáját, adunk hozzá szárazanyagokat, majd a robotgép táljába folyatjuk a sárgás masszát és még egy picit verjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű