menu

Családireceptkönyv.hu

Duplán gesztenyés torta (gluténmentes)


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 23 centi átmérőjű tortaformához:
a tésztához:

8 tojás
20 dkg kristálycukor
25 dkg fagyasztott gesztenyemassza
10 dkg étcsokoládé


a krémhez:

15 dkg kristálycukor
2 tojás
2,5 dl tej
25 dkg fagyasztott gesztenyemassza
20 dkg vaj
1 evőkanál rum


a díszítéshez:

2-3 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor
keserű kakaópor

Elkészítés:



A tésztához a tojások sárgáját a cukorral nagyon krémesre, habosra kevertem.
A felengedett gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörtem, az étcsokoládét késes aprítóval felaprítottam, a tojások fehérjéből kemény habot vertem.
A gesztenyét és a csokoládét a cukros-tojásos masszához kevertem, majd óvatosan, hogy ne törjem össze, beleforgattam a fehérjehabot is.
A tortaforma alját sütőpapírral kibéleltem, belesimítottam a tészta harmadát és előmelegített, 180 fokos sütőben 20-22 perc alatt készre sütöttem.
A maradék tésztából ugyanígy még két lapot sütöttem.
A krémhez a cukrot és a tojásokat lábasba tettem, krémesre, habosra kevertem.
Hozzáöntöttem a tejet, kis lángon felforraltam, majd 6-8 percnyi főzéssel besűrítettem, a tűzről levéve hagytam teljesen kihűlni.
A vajat először magában, majd a burgonyanyomón áttört gesztenyemasszával és a rummal habosra kevertem, végül - kanalanként adagolva - hozzákevertem a kihűlt krémet is.
A tortalapokat a gesztenyés krémmel megtöltöttem: lap, egyharmad krém, lap, egyharmad krém, lap, majd a maradék krémmel bevontam az egész tortát.
Rövid időre hűtőbe tettem.
A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá vertem, csillagcsöves habzsákot használva a torta tetejét és oldalát díszítettem vele.
Kakaóporral leheletfinoman meghintettem a tetejét, jól lehűtve tálaltam.

Duplán gesztenyés torta (gluténmentes)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Áfonyás torta a la Klaudia Katonova
Áfonyás torta a la Klaudia Katonova

Korpusz: a tojásfehérjét kemény habbá verjük, A mákor ősszekeverjük a sütőporral (amit Klaudia teljesen kihagyott). Hozzákeverjük a tojást, tejfölt, vajat, mézet. Utána óvatosan h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Karácsonyi vaj
Karácsonyi vaj

A lágy vajat robotgéppel jól kikeverjük és a többi hozzávalóval simára dolgozzuk. Kis tálkákba adagolva hűtőben tároljuk. Frissen sült kalácsok vagy édes vajas kiflik finom kenc...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Csokikrém torta bevonásához
Csokikrém torta bevonásához

Pudingot megfőzni, lefóliázni és hagyni hűlni, langyosan átturmixolni, majd kihűteni teljesen, majd a kakaót és a vajat (3 részletben) is belekeverni mixerrel.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Nutellás sajttorta sütés nélkül
Nutellás sajttorta sütés nélkül

Kekszet apróra törjük, adunk hozzá 1 ek. Nutellát és a puha vajat. Alaposan összekeverjük és egy kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk (a formát béleljük ki sütőpapírral). A mascarp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk