25 dkg darált háztartási keksz
5 dkg vaj v. margarin
5 dkg cukor
1 tk. őrölt fahéj
1 dl tejszín
rum
Töltelék:
1 kg túró
3 db tojás
20 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
3 ek. étkezési keményítő
1 dl tejszín
1 dl tejföl
A darált kekszet el kell morzsolni a vajjal, utána a elkeverjük a cukorral, meg a fahéjjal, és végül összegyúrjuk a tejszínnel, amiben elkeverjük a rumot,. Ezzel a masszával kibélelünk egy 26 cm átmérőjű tortaformát, alul, és a peremét is. A túrót áttörjük, a cukrot elkeverjük a keményítővel, hozzáadjuk az egész tojásokat, a vaníliás cukrot, majd a tejszínt és a tejfölt, és a túróhoz keverjük. A keményítő és vaníliás cukor helyett lehet egy zacskó vaníliás pudingport is használni. A túrós masszát beleöntjük a kibélelt formába, és előmelegített sütőben először 10 percig 180 C° majd 160 C° készre sütjük. Akkor kész, mikor a teteje teljesen, tehát a közepén is kiemelkedik, nem kell aggódni, mikor kihűl, visszalapul.
Kihűlés után gyümölcsökkel díszítjük.
Elkészítés A gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk. A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. H...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű6 tojásból szokásos módon piskótát sütünk. A mascarponét, a cukrot és a citrom héját és a levét gépi habverővel jól elkeverem. De akár villával is lehet. Külön magasabb falú t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Megsütjük a kakaós piskótát, hagyjuk kihűlni. A töltelékhez a meggy levével és a cukorral megfőzzük a pudingot. Belekeverjük a rumaromát. A meggyből teszünk félre a...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűA joghurtokat a tejföllel, a porcukorral és a vaníliás cukorral jól elkeverjük. A 2,5 dl tejet a zselatinnal felforraljuk és a kikevert joghurthoz hozzáöntjük, majd hagyjuk megderm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű