25 dkg darált háztartási keksz
5 dkg vaj v. margarin
5 dkg cukor
1 tk. őrölt fahéj
1 dl tejszín
rum
Töltelék:
1 kg túró
3 db tojás
20 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
3 ek. étkezési keményítő
1 dl tejszín
1 dl tejföl
A darált kekszet el kell morzsolni a vajjal, utána a elkeverjük a cukorral, meg a fahéjjal, és végül összegyúrjuk a tejszínnel, amiben elkeverjük a rumot,. Ezzel a masszával kibélelünk egy 26 cm átmérőjű tortaformát, alul, és a peremét is. A túrót áttörjük, a cukrot elkeverjük a keményítővel, hozzáadjuk az egész tojásokat, a vaníliás cukrot, majd a tejszínt és a tejfölt, és a túróhoz keverjük. A keményítő és vaníliás cukor helyett lehet egy zacskó vaníliás pudingport is használni. A túrós masszát beleöntjük a kibélelt formába, és előmelegített sütőben először 10 percig 180 C° majd 160 C° készre sütjük. Akkor kész, mikor a teteje teljesen, tehát a közepén is kiemelkedik, nem kell aggódni, mikor kihűl, visszalapul.
Kihűlés után gyümölcsökkel díszítjük.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és egyidejűleg tegyünk bele egy tepsit. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, cukrot, sót és szódabikarbónát. Keverjük össze a tojást, az ír...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA piskótához a tojást válasszuk ketté. A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá, majd forgassuk hozzá a tojássárgáját. A finomlisztet, a réteslisztet és a sütőport ke...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy tálba mérjük a száraz hozzávalókat, összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves hozzávalókat is. Közepes hőfokon sütjük kb. fél-háromnegyed órát.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűTÉSZTAa tojássárgákat a cukorral habosra keverjük és beletesszük a sütőporral elkevert lisztet a fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a többi anyaghoz..zsírozott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű