- 14 db Gullon Digestive cukormentes keksz
- 1 csapott teáskanál 1:4 erősségű édesítőszer
- 50 g olvasztott vaj
A krém hozzávalói:
- 7,5 g zselatin (nagy csomagos zselatin fele)
- 2 kanál hideg víz
- 100 ml hideg habtejszín
- 125 g natúr krémsajt
- 1 közepes citrom leve és héja
- ½ kanál 1:4 erősségű édesítőszer
A lemon curd hozzávalói:
- 2 kezeletlen citrom leve és reszelt héja
- 1 teáskanál 1:4 édesítő
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- 70 g vaj
◾️A kekszeket összetörjük (vagy aprítógépben is összemorzsolhatjuk).
◾️Elkeverjük benne az édesítőszert, hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd alaposan összedolgozzuk.
◾️Egy 20 cm-es kapcsos tortaforma aljába és oldalára nyomkodjuk a morzsát.
◾️Nagyjából egy 2-3 cm-es peremet készítünk.
◾️A zselatint elkeverjük a hideg vízben, alacsony lángon felmelegítjük.
◾️Hozzáadunk 1-2 evőkanál habtejszínt, majd felfőzzük (Ne forrjon!).
◾️A maradék habtejszínből habot verünk.
◾️A krémsajtot tálba tesszük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, majd elkeverjük benne az édesítőszert.
◾️A zselatinos főzetet hozzáadjuk a krémsajtos keverékhez, alaposan eldolgozzuk benne, majd a tejszínhabot egy spatulával beleforgatjuk.
◾️A keksz alapra öntjük óvatosan, majd lefedve hűtőbe tesszük min. 4 órára.
◾️A lemon curd-höz a citromok levét és héját, a tojást és tojássárgáját valamint az édesítőt vízgőz fölött, alacsony lángon besűrítjük.
◾️Még melegen hozzáadjuk a vajat és hűtőbe tesszük néhány órára.
◾️Végül a hűtőből kivett tortára kenjük a lemon curd-öt és ízlés szerint díszítjük.
A kekszet darált le, vagy tördelt apróra és keverd össze a darált dióval. Én egy részét ledarálom, egy részét apróra töröm és így szeletelés után nagyon guszta lesz. A cukrot és a...
Elkészítési idő:1/2 liter kefirt addig melegitjuk amig a csomag zselatin el nem olvad teljesen, amikor kész összekeverjük a többi hozzávalóval formába öntjük hűtőbe rakjuk néhány óra alatt megszil...
Elkészítési idő:A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk és fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgáját is. Lassan hozzáadjuk a vizet, az olajat és a száraz alapanyagokat is. Legyünk óvatosa...
Elkészítési idő: