- 14 db Gullon Digestive cukormentes keksz
- 1 csapott teáskanál 1:4 erősségű édesítőszer
- 50 g olvasztott vaj
A krém hozzávalói:
- 7,5 g zselatin (nagy csomagos zselatin fele)
- 2 kanál hideg víz
- 100 ml hideg habtejszín
- 125 g natúr krémsajt
- 1 közepes citrom leve és héja
- ½ kanál 1:4 erősségű édesítőszer
A lemon curd hozzávalói:
- 2 kezeletlen citrom leve és reszelt héja
- 1 teáskanál 1:4 édesítő
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- 70 g vaj
◾️A kekszeket összetörjük (vagy aprítógépben is összemorzsolhatjuk).
◾️Elkeverjük benne az édesítőszert, hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd alaposan összedolgozzuk.
◾️Egy 20 cm-es kapcsos tortaforma aljába és oldalára nyomkodjuk a morzsát.
◾️Nagyjából egy 2-3 cm-es peremet készítünk.
◾️A zselatint elkeverjük a hideg vízben, alacsony lángon felmelegítjük.
◾️Hozzáadunk 1-2 evőkanál habtejszínt, majd felfőzzük (Ne forrjon!).
◾️A maradék habtejszínből habot verünk.
◾️A krémsajtot tálba tesszük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, majd elkeverjük benne az édesítőszert.
◾️A zselatinos főzetet hozzáadjuk a krémsajtos keverékhez, alaposan eldolgozzuk benne, majd a tejszínhabot egy spatulával beleforgatjuk.
◾️A keksz alapra öntjük óvatosan, majd lefedve hűtőbe tesszük min. 4 órára.
◾️A lemon curd-höz a citromok levét és héját, a tojást és tojássárgáját valamint az édesítőt vízgőz fölött, alacsony lángon besűrítjük.
◾️Még melegen hozzáadjuk a vajat és hűtőbe tesszük néhány órára.
◾️Végül a hűtőből kivett tortára kenjük a lemon curd-öt és ízlés szerint díszítjük.
A kekszet a vajjal összekavarjuk, lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk és 170 fokos sütőben 10 percen át szárítjuk. A citromos joghurtot a porcukorral kikavarjuk. A zselatint...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Daráljuk finomra a kekszet, majd forrósítsuk fel a vajat, és öntsük hozzá. Ezután kanállal keverjük alaposan össze, majd egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntsük bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot elkeverjük a cukorral és a zselatinnal, majd kicsit meglangyosítjuk, éppen csak hogy elolvadjon benne minden. Levesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojást kettéválasztottam. A sárgáját a cukorral habosra kevertem, hozzákevertem a vizet is, és beleszitáltam a lisztet. Beleforgattam a pici sóval keményre vert fehé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű