menu

Családireceptkönyv.hu

Karamell torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


adag
Piskótához (23 cm-es karikához):
8 db tojás
160 g cukor
160 g liszt
Krémhez:
1200 ml állati tejszín
600 g cukor
320 g fehércsokoládé

Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra, a sütőkarika alját kibéleljük sütőpapírral.
A tojássárgáját habosra keverjük, a tojáfehérjéből és a cukorból nem túl kemény habot verünk. (Olyasmi állaga legyen, mint a tejfölnek, amikor nincs kikeverve.)
A felvert sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk, majd apránként óvatos mozdulatokkal belekeverjük a lisztet.
Habkártyával a sütőkarikába szedjük, és felhúzzuk a karika széléig, így homorú formát adva a piskótának.
40 perc alatt készre sütjük a piskótát.
A krém elkészítése roppant egyszerű. Felforraljuk a tejszínt, és félretesszük.
Egy nagy edényben, folytonos keverés mellett, felolvasztjuk a cukrot.
Majd ha teljesen kristálymentes, óvatosan (több részletben) hozzáöntjük a forró tejszínt. Ennél a pontnál vigyázni kell, mert a tejszín a sokkal forróbb cukorhoz érve rögtön ki akar majd futni. Ezért kell nagy edénybe feltenni, hogy ne tudjon kiszaladni.
Ha simára kevertük, vegyük le a gázról, dobjuk bele a fehér csokoládét, és keverjük simára.
Ha langyosra hűlt, tegyük hűtőbe egy éjszakára, így be fog sűrűsödni.
Másnap habosítsuk ki, de először csak lassú fordulatszámon, majd végül keverjük át egy kicsit gyorsabb fokozaton, de csak rövid ideig.
Ha sokáig keverjük gyors fokozaton, akkor ki fog csapódni, ki fog ikrásodni.
A cukor mennyiségével növelhetjük a karamell intenzitását. Az adott mennyiség saját ízlésnek van beállítva, de ez nyugodtan változtatható.
A kihűlt piskótát háromfelé vágjuk, és a kikevert karamellkrémmel betöltjük majd ízlés szerint díszítjük.

Karamell torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Citromos mandulatorta, csupán 4 összetevőből
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék
Citromos mandulatorta, csupán 4 összetevőből

A mandulát átszitálom. (a durvább részeket vissza lehet önteni, csak a csomók miatt kell szitálni) A tojásokat kettéválasztom, a sárgát a cukor 2/3-ával robotgéppel habosra kevere...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancstorta (sütés nélkül)
Narancstorta (sütés nélkül)

1 narancs héját lereszeljük. A narancsokat meghámozzuk, felszeleteljük karikákra és lecukrozzuk, 2 órát állni hagyjuk lefedve, majd leszűrjük a levét. A 6 tojás sárgáját kikavarjuk...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
New York sajttorta
New York sajttorta

Melegítsd be a sütőt 150 fokra, vajazd ki a 23 cm-es tortaformát, és bélelj ki egy tepsit alufóliával – a sajttorta sütés közben “ereszt”, szóval később ne a sütődet vagy a tepside...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bory mama
Gesztenye torta II.
Gesztenye torta II.

A krémet kikeverjük 2 dl tejszínt habnak felverjük majd a krémmel összekeverjük, A piskótát kettévágjuk és megkenjük a krémmel,meggyet ízlés szerint teszünk bele.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk