10 deka vaj
25 deka zabkeksz
2 citrom leve és reszelt héja
10 deka nyírfacukor (vagy pár csepp stevia)
2,5 deci tejszín, 50 deka sovány túró
zselatinpor
Tedd szendvics zacskóba, majd húsklopfolóval zúzd össze a zabkekszet (lehetőleg diabetikusat vegyél). A
kekszmorzsát öntsd a felolvasztott vajba és jól keverd össze. A masszával terítsd be egy kapcsos tortaforma alját és
jól nyomkodd le. Tedd be 2 órára a hűtőbe. Törd át a túrót villával, add hozzá a cukor felét és a reszelt citomhéjat.
A zseléport a citrom levében olvaszd fel kis lángon, majd add hozzá a túróhoz. Keverd össze, majd add hozzá a
maradék cukrot és a felvert tejszínt. Jól keverd ki a krémet, majd oszd el a kihűlt kekszes tésztán. Tedd vissza a
tortát a hűtőbe még 2 órára, majd vedd ki a formából és díszítsd citrom/lime szeletekkel, esetleg citromfűvel. Ez a
torta tartalmaz szénhidrátot, viszont annál több fehérjét, ezért nálam a „belefér” kategóriába esik (1 szelettel). Ha
nagyon megkívánsz valami desszertet, inkább ez legyen, mint csoki.
Piskóta (2x) 3 tojásfehérjét felverünk, majd felverünk 3 sárgáját is a cukorral, hozzáadunk 3 ek. rizsliszt, 0,5 cs. sütőpor, 1 ek. kakaópor keverékét, pici vizet, majd robotgép...
Elkészítési idő: ~ 1-1,5 óra Nehézség: KönnyűKészüljünk elő sütőpapírokkal, 8 db 23 cm átmérőjű kerek lapot kell sütnünk. Ezeket rajzoljuk fel a papír aljára. A tésztához vízgőzön olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált diót kb 1-1,5 dl forró tejjel leforrázzuk. Nem egyszerre öntjük a tejet hozzá hanem mindíg összekeverve addig míg az összes diót át nem járja, de ne legyeh híg, hanem olya...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sütőport és a kakaóport keverjük össze a kétféle liszttel. A tojásfehérjét kezdjük el verni, majd adjuk hozzá a cukrot, és verjük kemény habbá. Adjuk hozzá a tojássárgáját, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes