10 deka vaj
25 deka zabkeksz
2 citrom leve és reszelt héja
10 deka nyírfacukor (vagy pár csepp stevia)
2,5 deci tejszín, 50 deka sovány túró
zselatinpor
Tedd szendvics zacskóba, majd húsklopfolóval zúzd össze a zabkekszet (lehetőleg diabetikusat vegyél). A
kekszmorzsát öntsd a felolvasztott vajba és jól keverd össze. A masszával terítsd be egy kapcsos tortaforma alját és
jól nyomkodd le. Tedd be 2 órára a hűtőbe. Törd át a túrót villával, add hozzá a cukor felét és a reszelt citomhéjat.
A zseléport a citrom levében olvaszd fel kis lángon, majd add hozzá a túróhoz. Keverd össze, majd add hozzá a
maradék cukrot és a felvert tejszínt. Jól keverd ki a krémet, majd oszd el a kihűlt kekszes tésztán. Tedd vissza a
tortát a hűtőbe még 2 órára, majd vedd ki a formából és díszítsd citrom/lime szeletekkel, esetleg citromfűvel. Ez a
torta tartalmaz szénhidrátot, viszont annál több fehérjét, ezért nálam a „belefér” kategóriába esik (1 szelettel). Ha
nagyon megkívánsz valami desszertet, inkább ez legyen, mint csoki.
A reszelt sárgarépából kicsit kinyomkodjuk a levet, de ne legyen csontszáraz. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a sóval felverjük kemény habnak. A sárgákat kikeverjük a szóda...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajas tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, kör alakura kinyújtjuk, és egy kivajazott, lisztezett, hullámos falú kerek formát kibélelünk vele. Közepes hőmérsékletű sütőben me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 160 fokra, kivajazunk és kakaóporral hintünk körbe egy 18 cm átmérőjű tortaformát. Az étcsokit megolvasztjuk, és félretesszük hűlni. A vajat megolvasztjuk, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűszokásos piskóta jilkes 6 laphoz Fém habüstbe ütöm fel a tojásokat, hozzáadom a cukrot, a vaníliáscukrot és elkeverem. A csokit megolvasztom. (pl. Lindt Excellence 70%) Egy edény...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű