menu

Családireceptkönyv.hu

Epertorta


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 6-8 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 db tojás
50 g porcukor
160 g vaj
210 g cukor
200 g liszt
160 g fehér csokoládé
Krémhez:
600 g eper
600 ml állati tejszín
600 g fehércsokoládé

Elkészítés:


A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd néhány gyors mozdulattal belekeverjük a tojássárgáját és az olvasztott csokoládét.
A tojásfehérjéből és a kristálycukorból nem túl kemény habot verünk, majd óvatosan elkeverjük a vajas résszel, és lazán belekeverjük a lisztet.
160 °C-os előmelegített sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük.

Tipp:
A fehércsokoládét ne melegítsük túl forróra, mert megolvasztja a vajas részt.
A fehércsokoládét csak azután keverjük bele a sárgájás részbe, ha már felvertük a fehérjét. Ellenkező esetben megköthet a sárgájában, mire felverjük a fehérjét.

Az eperkrémhez a tejszínt forraljuk fel, keverjük simára benne a fehércsokoládét, majd turmixoljuk bele az epret.
A krémet le kell hűtenünk minimum 9 °C-ra, ezért érdemes felhasználás előtt egy éjszakával lefőznünk és hűtőben pihentetnünk.
A lehűtött krémet óvatosan habosítsuk ki, de vigyázzunk, mert ha túl gyorsan keverjük, akkor ki fog csapódni és már nem tudjuk helyrehozni.
Tálalási módszer:
A kihűlt piskótát vágjuk háromfelé és töltsük be az eperkrémmel. Ízlés szerint díszítsük.

Epertorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Narancsos torta
Narancsos torta

A narancsokat meghámozzuk, kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk. Folpack-kal kibélelünk egy tálat (nekünk 2,5 l tál), majd az alját és az oldalát kirakjuk a narancskarikákkal és elkész...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csoki csoda paleo
Csoki csoda paleo

12 dkg finomra őrölt kesudiót és 5 dkg kókuszlisztet összegyúrunk 5 dkg vajjal v kókuszzsírral, 2 dkg porítitt xilittel és 1 tojássárgájával , majd a tésztát egy kivehető aljú pite...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csokimáz cukrásztól
Csokimáz cukrásztól

A hozzávalókat folyamatos kavargatás mellett felfőzzük, majd levesszük a tűzről, de nem hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor még langyos, belekeverünk 3 evőkanál olajat + pár csepp ece...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenyés torta
Gesztenyés torta

A gesztenyét, kekszet, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk. A pudingot a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, a kiha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk