8 db tojás
50 g porcukor
160 g vaj
210 g cukor
200 g liszt
160 g fehér csokoládé
Krémhez:
600 g eper
600 ml állati tejszín
600 g fehércsokoládé
A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd néhány gyors mozdulattal belekeverjük a tojássárgáját és az olvasztott csokoládét.
A tojásfehérjéből és a kristálycukorból nem túl kemény habot verünk, majd óvatosan elkeverjük a vajas résszel, és lazán belekeverjük a lisztet.
160 °C-os előmelegített sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
A fehércsokoládét ne melegítsük túl forróra, mert megolvasztja a vajas részt.
A fehércsokoládét csak azután keverjük bele a sárgájás részbe, ha már felvertük a fehérjét. Ellenkező esetben megköthet a sárgájában, mire felverjük a fehérjét.
Az eperkrémhez a tejszínt forraljuk fel, keverjük simára benne a fehércsokoládét, majd turmixoljuk bele az epret.
A krémet le kell hűtenünk minimum 9 °C-ra, ezért érdemes felhasználás előtt egy éjszakával lefőznünk és hűtőben pihentetnünk.
A lehűtött krémet óvatosan habosítsuk ki, de vigyázzunk, mert ha túl gyorsan keverjük, akkor ki fog csapódni és már nem tudjuk helyrehozni.
Tálalási módszer:
A kihűlt piskótát vágjuk háromfelé és töltsük be az eperkrémmel. Ízlés szerint díszítsük.
A tojásfehérjéket elkezdjük felverni, közben fokozatosan hozzáöntjük a cukrot, míg kemény hab lesz. Óvatosan hozzáforgatjuk a lisztet, a fahéjat és a darált diót. Lemérjük a tészt...
Elkészítési idő: 120 percHabosra kikeverjük a cukrot az egész tojásokkal, és a sütőporral, majd tovább keverjük a tejfellel. Beleadjuk az olvasztott margarint, a lisztet, a darált mákot, a reszelt citromh...
Elkészítési idő:A túrós réteghez a zselatint a vízben kis lángon addig melegítjük amíg teljesen fel nem oldódik, majd a többi hozzávalóval együtt turmixgépben vagy késes aprítóban sima, csomómente...
Elkészítési idő: