8 db tojás
50 g porcukor
160 g vaj
210 g cukor
200 g liszt
160 g fehér csokoládé
Krémhez:
600 g eper
600 ml állati tejszín
600 g fehércsokoládé
A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd néhány gyors mozdulattal belekeverjük a tojássárgáját és az olvasztott csokoládét.
A tojásfehérjéből és a kristálycukorból nem túl kemény habot verünk, majd óvatosan elkeverjük a vajas résszel, és lazán belekeverjük a lisztet.
160 °C-os előmelegített sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
A fehércsokoládét ne melegítsük túl forróra, mert megolvasztja a vajas részt.
A fehércsokoládét csak azután keverjük bele a sárgájás részbe, ha már felvertük a fehérjét. Ellenkező esetben megköthet a sárgájában, mire felverjük a fehérjét.
Az eperkrémhez a tejszínt forraljuk fel, keverjük simára benne a fehércsokoládét, majd turmixoljuk bele az epret.
A krémet le kell hűtenünk minimum 9 °C-ra, ezért érdemes felhasználás előtt egy éjszakával lefőznünk és hűtőben pihentetnünk.
A lehűtött krémet óvatosan habosítsuk ki, de vigyázzunk, mert ha túl gyorsan keverjük, akkor ki fog csapódni és már nem tudjuk helyrehozni.
Tálalási módszer:
A kihűlt piskótát vágjuk háromfelé és töltsük be az eperkrémmel. Ízlés szerint díszítsük.
TÉSZTA........AZ ANYAGOKAT ÖSSZEÁLLÍTJUK ÉS HAT RÉSZRE OSZTJUK MAJD HAT LAPOT SÜTÜNK GÁZ TEPSI HÁTÁN.. KRÉM...TEJET FELFŐZZÜNK AKAKAÓS PUDINGGAL ÉS ÍZLÉS SZERINTI CUKROT ADUNK HOZ...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 2 -3 kanál cukrot tegyünk egy edénybe és lassú tűzön kezdjük felolvasztani, amikor kissé barnává válik engedjük fel, hideg tejjel. Folyamatosan kavargassuk, amíg a cuk...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: KönnyűA piskóta elkészítése: Először is kimérek mindent, egyik edényben a lisztet a sütőporral (kakaós esetén a kakaó is), másik edényben a cukor tej, olaj, tojássárga, harmadik edény a...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KözepesA tésztához a vajat, a tejet és a cukrot melegítsük addig, míg homogénre olvad. A tűzről levéve adjuk hozzá a kakaós darált kekszet, majd kavarjuk össze. A tortaformát béleljük ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű