♥ TÉSZTA:
29.5 dkg liszt
11.5 dkg SZOBAHŐMÉRSÉKLETŰ vaj
25 dkg cukor
2 csom. vaníliás cukorred velvet
2 db tojás
30 ml piros ételfesték eper/málna
7 gr CUKROZATLAN kakópor
164 gr natúr joghurt
82 gr víz
5 gr ecet
5 gr szódabikarbóna
csipet só
♥ KRÉM:
25 dkg SZOBAHŐMÉRSÉKLETŰ mascarpone
4 dl hűtött habtejszín (Hulala)
2 csom. vaníliás cukor
porcukor ízlés szerint
Első lépésként MELEGÍTSD ELŐ A SÜTŐT! alsó-felső sütés 180 fok.
Aztán a szódabikarbónát felpezsegtetjük az ecetben. A vizet és a joghurtot pedig elkeverjük, ez lényegében író helyett van. Az eredeti receptet íróval írják, de könnyen és jól helyettesíthető a joghurtos keverékkel. Mindezeket félretesszük.
A vajat a cukor 1/3-ával és a vaníliás cukorral elkezdjük kikeverni, majd tojásokkal felváltva szépen kihabosítjuk. Ez az alapja mindennek, így a végeredmény nagyban függ az alaposságunktól.
Ehhez a lágy vajas keverékhez keverjük pár másodperc alatt az ételfestékünket. Csodás színt kapunk.
Majd jöhet a kakaópor, amit szintén elrobotolunk kb. fél perc alatt. Ennek köszönhetően kissé elmélyül a színe.
Fakanállal nagy mozdulatokkal hozzákeverjük a hamis-írónkat vagyis a joghurt+víz keverékét.
Aztán ismét a robotgépé a főszerep, mert a lisztet fokozatosan, több részletben szitáljuk hozzá és alaposan, csomómentesre keverjük. Nagyon szép, levegős lesz az eredmény.
A legvégén öntjük hozzá a felpezsegtetett szódabikarbónát, amit pár másodperc alatt szintén belekeverünk.
Ennyi volt a tészta összeállítása ? Első ránézésre kevésnek tűnhet a mennyisége, de nem az, majd meglátjátok. Készülhet belőle 2 db 24 cm-es torta, de én 3 db 18 cm-es tortalapot sütöttem belőle. A lényeg, hogy egyenlő mennyiség kerüljön a kivajazott+lisztezett vagy sütőpapírral bélelt (én erre szavaztam) formákba. Erre jó a mérleg és a csodás matektudásom. Olyan hiperszuper magasröptű egyenletként oldottam ezt meg, hogy te úr isten, kicsit sikerült túlbonyolítanom ? ? ?
A sütési idő kb. 25-30 perc sütőtől függően, de tűpróbát érdemes végezni. Miután megsültek, hagyjuk kihűlni és a tetejét vágjuk le. Nem kell sok, csak, hogy egyenletes legyen és igazából legyen mivel díszíteni, hiszen ezt fogjuk elmorzsolni.
Ha ezzel elkészültünk, akkor jöhet a krém. A mascaponet, a vaníliás cukrot és porcukrot robotgéppel szépen eldolgozzuk. Majd a hűtött red velvet3tejszínhabot elkezdjük felverni, mikor már lágy, akkor keverjük hozzá a már előre kikevert mascarponet és keverjük addig, amíg kemény habbá alakul át ééééééésssss kész a krém is.
Nincs más dolgunk, mint megtölteni a rétegeket és bevonni az egész tortát, majd hangulatunknak megfelelően dekorálni és 1-2 órára pihenőre küldeni a hűtőbe. Jót tesz neki.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Átszitáljuk a lisztet, belekeverjük a sót és a sütőport. Mivel vékony lapokat kell sütnünk egyszerűbb, ha a piskótamasszánkat ketté osztjuk és kü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez a negyedannyival édesített tejet a pudingporokkal és a beleszórt kókuszreszelékkel sűrűre főztem. Mikor teljesen kihűlt, összedolgoztam a habtejszínnel, amit előzőleg fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítés Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, szárát eltávolítjuk, néhány szem kivételével apróra vágjuk. A kapcsos sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk. A sütőt előmele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű